TADIĆ: Opozicija mora da se ujedini

Podeli vest!

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) i nekadašnji šef države Boris Tadić izjavio je danas da se on ne zalaže ni za bojkot niti za izlazak na izbore, već za – jedinstvenu odluku. Mislim da, pre svega, treba doneti jedinstvenu odluku.

 

Ne izbegavam odgovor, već mislim da je važnije od toga da li će neke stranke izabrati izbore ili bojkot, važnije da imamo jedinstvenu odluku – da ili idemo na izbore ili idemo u bojkot, rekao je Tadić za N1.

 

Protiv Srpske napredne stranke (SNS) koja, navodi Tadić, ima uticaj i u REM i u Ustavnom sudu, morate se boriti jedinstveno.

Kada imate takvog protivnika, vi morate da imate jedinstvenu opoziciju. Sada stranke moraju da se ujedine. Ako idemo u bojkot – idemo ujedinjeni, ako idemo na parlamentarne ili na lokalne izbore – aj’mo da idemo ujedinjenu. Nijedan moj predlog, lideri opozicije nisu prihvatili, ukazao je lider SDS.

 

Tadić je naglasio i da su oni, koji su „najviše krali u Demokratskoj stranci“, postali saradnici Aleksandra Vučića.

Pogledajte u sadašnjoj vlasti koliko ih ima iz DS – Ana Brnabić, Siniša Mali…svi su prešli u SNS, jer je to njihovo bratstvo. Sada se u SNS potkradaju čitavi sektori, jedan ukrade sektor farmakoindustrije, jedan deo poljoprivrednog sektora…Tako Vučić misli da vlada decenijama, smatra Tadić.

 

Opoziciji su, dodaje on, potrebne male pobede, na lokalu. Pobede na lokalu su od odlučujućeg značaja. Mi sada vidimo samo Šabac i Paraćin, ali oni sami ne mogu da naprave tu promenu, taj kopernikanski obrt, potrebne su veće pobede. Zašto ne i Vračar, zašto ne i Novi Beograd, šta je sa Starim gradom, Savskim vencom, sta je sa Nišom, Užicem, Novim Sadom, upitao je Tadić i dodao da su „te male pobede moguće“.

 

Autor: Danas.rs / Foto: N1