Šampion Štefanek proglasio “rat” Koronavirusu

Podeli vest!

Sport je proglasio pobedu nad koronom, a sklopu toga Sportski savez Srbije je uveliko ušao u nove akcije.

 

Predsednik Davor Štefanek konstatovao je da se uz mere opreza i poštovanje preporuka sport vraća u normalu:

“Vanredno stanje je svaki segment stopiralo i nazalost unelo određene promene u naše živote. Drago mi je da se situacija iz dana u dan poboljšava i da smo sada u situaciji da planiramo aktivnosti Sportskog saveza Srbije za naredni period. Naravno da na umu imamo sve preporuke Vlade republike Srbije, ali moram Vam priznati, nedostaju nam naše akcije i jedva čekamo da sprovedemo projekte koji su bili planirani za ovu godinu. Najvažnije je da se oporavljamo svi zajedno, a najmanji problem će biti to što su termini promenjeni, jer ništa ne može da se poredi sa zdravljem ljudi”, rekao je Štefanek i dodao da organizacija na čijem je čelu radi punom parom:

 

“Nastavićemo da obilazimo gradove i opštine, imamo i određeni broj gde ćemo se upustiti u rešavanje problema koji su se pojavili, pa ćemo korak po korak da radimo i na tome”, jasan je Štrfanek, a na njegove reči nadovezao se i generalni sekretar SSS Goran Marinković:

“U toku sledeće nedelje organizovaćemo manje diskusije sa predstavnicima sportskih saveza kako bismo ukazali na najčešća pitanja i rešili dileme u funkcionisanju saveza. U ovoj mini edukaciji pomoći će nam i naš pravni savetnik profesor Nenad Đurđević. Ne želimo da ‘preskočimo’ gradove u kojima smo planirali prolećne sajmove. Održali smo sastanke sa predstavnicima Sportskog saveza Sombora i Sportskog saveza Vršca kako bismo osmislili način prezentacije sportova u ovim gradovima. U prvoj polovini juna meseca posetićemo ih i nadamo se da će modifikovani Mali sajam sporta biti uspešno sproveden. Edukacija za trenere koja je naišla na pozitivan odziv u 2019. godini biće sprovedena krajem juna i tako ćemo povećati broj stručnjaka. Seoske igre Sportskog saveza Srbije organizovaćemo tokom jula i avgusta meseca u 10 opština. Biće ovo još aktivnije leto od prethodnog”, rekao je Marinković.

 

A prvi gosti Sportskog saveza Srbije posle vanrednog stanja bili su predstavnici Sportskih saveza Sombora i Vršca.

 

Autor: Kurir.rs / Foto: Sportski Savez Srbije