PROGNOZA ZA 2020: Čeka nas dugo i toplo leto

Podeli vest!

Republički hidrometeorološki zavoda objavio je vremensku prognozu za naredne mesece.

 

Leto pred nama biće pakleno, a toplo vreme zadržaće se sve do novembra najavljuju meteorolozi.

 

JUN

Srednja minimalna temperatura vazduha u junu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.6ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost junske srednje minimalne temperature vazduha od 17.3ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u junu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 2.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom juna biće oko 28.5ºS.

 

JUL

Srednja minimalna temperatura vazduha u julu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 2.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost julske srednje minimalne temperature vazduha od 20.0ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u julu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 3.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom jula biće oko 32.0ºS.

 

OКTOBAR

Srednja minimalna temperatura vazduha u oktobru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

 

Autor: Kurir.rs / Foto: Tanjug