EKSKLUZIVAN TEST ZA VAS: Mazda CX-30

Podeli vest!

Novi kompaktni SUV CX-30 odnedavno poseduje dvolitarski benzinski agregat Skyactive-X, za koji Mazda kaže da je revolucionaran. U tehnološkom smislu tvrdnja stoji, a kako se pokazao u svakodnevnoj upotrebi proverili smo u jednosedmičnoj test vožnji.

Spadate u one koji su alergični na SUV/krosovere? Svaka vam čast, jer činjenica je da sve manje vozača odoleva čarima uzdignute karoserije. No mišljenje ćete možda promeniti nakon što se upoznate s novom Mazdom CX-30, čiji nizak profil pre podseća na jedan blago povišen hedžbek. Ovo se odnosi i na voznu dinamiku, uostalom CX-30 postavljen je na platformi Mazde3, od koje je paradoksalno kraći za 7 centimetara, po ugledu na međuosovinsko rastojanje.

 

A kad smo već kod dimenzija recimo da sa 4,4 metra dužine spada u kategoriju osrednjih krosovera, ispod njega je CX-3 (4,28 m) a iznad korpulenti CX-5 (4,55 m). Upravo koliko je neophodno da bi se obezbedio zadovoljavajuće prihvatljiv kompromis između gradske upotrebe i omanjeg familijarnog vozila, uz sve stilske elemente koji idu uz jednu modernu Mazdu. Kao takav, CX-30 privlači poglede i interesovanje, kao i u slučaju “trojke” u njegovom stilu ima nešto posebno. Posve nebitno da li je to masivna prednja maska, s elegantnom svetlosnom grupom i haubom dugom kao upravo završena izolacija Covid-19, odnosno visoko podignuta i seksipilna stražnjica, jednostavno stil se dopao svim prijateljima i poznanicima koji su bili u prilici razgledati ga i voziti.

 

U poređenju s pre šest meseci testiranim CX-30 1.8 D, utisci su još pozitivniji, jer sam na test vožnju dobio snažniju verziju s naplacima od 18 cola (ranije samo 16), u nekakvoj sivo-plavoj boji, gde se bolje distanciraju zaštite od crne plastike. Ukoliko je lice praktično identično kao kod Mazde3, to se ne može reči za ostatak karoserije. Za razliku od (pre)masivnog C stuba kod hedžbeka, kod CX-30 je elegantniji, pre svega zahvaljujući ubačenom bočnom prozorčetu.

Zaključak; CX-30 poseduje sve što treba da bi ukrstio koplja s brojnim konkurentima, koji su sve samo ne “mačiji kašalj”. Volvo XC40 (4,43 m) i Skoda Karoq imali su dobre dve godine da dokažu svoje kvalitete (i jesu), dok jedan Peugeot 3008 (4,44 m) žari i pali od samog pojavljivanja. O Mercedesu GLA (4,42 m), odnosno BMW-u X1 (4,44 m) i X2 (4,36 m) ne vredi trošiti reči, osim “beton” reputacije poseduju neuporedivo bogatiju i snažniju gamu agregata. Srećom po CX-30, nakon samo dva slabašna motora Mazda je od nedavno ponudila i 2.0 Skyactix-X/180 ks, kao i integralni pogon, koji recimo Peugeot 3008 ne poseduje. Dovoljno ili ne za neki ozbiljniji plasman pokazaće vreme, pozabavimo se zato konkretnim kvalitetima i manama ove egzotične “Japanke”.

 

Autor: Autoreplika.rs