EKSKLUZIVNO: Ovo su atentatori na bosa crnogorske mafije

Podeli vest!

Krtica Rostislav Černobrivi, viši narednik ukrajinskog MUP, sumnjiči se da je pružio logističku podršku i odavao informacije četvorici napadača iz Srbije i Crne Gore koji su teško ranili navodnog vođu kavačkog klana.

Ukrajinska policija koja radi na rasvetljavanju pokušaja ubistva navodnog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera (37) pored dva Srbina i dva Crnogorca koji se dovode u vezu sa atentatom, uhapsili su i svog kolegu Rostislava Černobrivija, višeg narednika ukrajinske policije, prenosi portal Kantri polisi.Službenik nacionalne policije, kako navode, uhapšen je tokom akcije specijalaca koji su posle pucnjave u Odesi lisice na ruke stavili srpskim državljanima Milanu Brankoviću (31) i Petru Jovanoviću (46), kao i Crnogorcima Emilu Tuzoviću (30) i Stefanu Đukiću (30). Sumnja se da im je policajac davao logističku podršku i odavao informacije otkako su početkom maja ušli u Ukrajinu. Dvojica osumnjičenih uspela su da pobegnu, a za dvojicom osumnjičenih još uvek se traga. Zvicer, koji je pogođen s tri hica u grudi, u teškom je stanju i bori se za život.

 

– Informaciju koja je stigla iz Srbije ozbiljno su shvatili i organizovali su specijalni tim. Za njega je znao mali broj ljudi i njihov zadatak je bio da prate svaki korak članova grupe koji su ušli na našu teritoriju i da spreče likvidaciju. Kada je četvorka ušla u Ukrajinu, snimljen je njihov kontakt s dvojicom bivših boraca, veterana antiterorističke jedinice, koji su im pomogli da kupe oružje, automobile, municiju i mobilne telefone. Takođe, pomagali su im da svakodnevno prate Zvicera i njegovu porodicu – kaže izvor, a prenose lokalni mediji.

 

Pogrešan trag

Međutim, sumnja se da su u policiji imali krticu i da zato nije sprečen atentat. – Predmet istrage biće da li je njihov saradnik iz policije pomogao da se osujeti plan da se atentat spreči, odnosno da se istražitelji skrenu na pogrešan trag i tako omogući napadačima da pobegnu – pišu mediji. Ipak, zahvaljujući tome što su već bili na merama, oni su brzo uhapšeni. – Kod sebe su imali telefone koji su praćeni i s malim zakašnjenjem locirani na 500 kilometara od mesta napada – dodaje izvor upućen u poteru za beguncima, koji su pokušali da pruže otpor specijalcima prilikom hapšenja.

 

Kurir.rs / Foto: Uraine BIR