100 evra stajaće na računu sve dok ih ne uzmete

Podeli vest!

Ukoliko ste ispravno popunili prijavu, novac možete očekivati najkasnije do 7. juna, kada je i poslednji rok države za isplatu. Redosled isplate ne zavisi od toga kada ste se prijavili, već od banke u kojoj imate račun. Praktično, država odlučuje o bankama na čije će račune puštati novac danas, sutra ili neki drugi dan.

Takođe, moguće je i da se novac na račune jedne banke pušta u nekoliko tura tokom nekoliko dana, što je i odgovor na pitanja poput “zašto ja nisam dobila sto evra, a moj suprug jeste iako smo u istoj banci i prijavio se za pomoć isti dan kao i ja”.

 

Kako su nam potvrdili u Ministarstvu finansija, “novac stoji na računu dok ga vlasnik ne podigne.

 

Praktično, rok za podizanje novca ne postoji i država ne može da ga povuče.

– Važna informacija je i to da ako je lice preminulo, novac će se naći u njegovoj ostavinskoj masi – potvrdili su nam u ministarstvu. Novac, u prevodu, ne može niko da vam “otme”.
Građani koji nisu obavešteni od banke da im je uplata legla na račun u dva koraka mogu da provere da li je novac uplaćen.

 

Prvo, potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs. Na ovom sajtu postoji opcija “Provera statusa prijave”. Potrebno je da ubacite svoje podatke: JMBG i broj lične karte i dobićete obaveštenje da li vas novac očekuje ili ne.

 

Da podsetimo, pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra imaju svi punoletni državljani Srbije koji su se prijavljivali preko portala Uprave za trezor ili putem kontakt centra. Pomoć je već dobilo skoro 2 miliona penzionera i primalaca socijalne pomoći, koji nisu imali obavezu da se prijavljuju, već im je automatski uplaćeno na račun.

 

Autor Vesti: Informer.rs