Mali: Isplata 100 evra ne zavisi od datuma prijave

Podeli vest!

Siniša Mali, ministar finasija je ponovio da redosled isplate 100 evra koje je namenola država svim punoletnim građanima ne zavisi od datuma prijave, već da Uprava za trezor svakoga dana isplaćuje sredstva određenom broju banaka, za određeni broj njihovih klijenata.

 

Tako da to ukupno bude pola miliona isplata dnevno. Takođe, jedna banka dobija sredstva u nekoliko različitih dana.

 

Na osnovu Uredbe o formiranju privremenog registra i načinu uplate jednokratne novčane pomoći svim punoletnim državljanima Srbije u cilju smanjivanja negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 donet je Pravilnik o dopunama Pravilnika o načinu prijave i načinu uplate jednokratne novčane pomoći, kojim se omogućava državljanima Srbije da dobiju jednokratnu pomoć države i ako su izvadili lične karte nakon stupanja na snagu Uredbe 24. aprila 2020. godine.

 

Ministar Mali je istakao da je glavni cilj ove mere pomoći da novac dobiju svi državljani Srbije koji to žele, te da će biti omogućeno da građani ostvare pravo na jednokratnu pomoć ako u trenutku prijave, koja traje do 5. juna 2020. godine, imaju važeću ličnu kartu.

“Na ovaj način smo odgovorili na predloge građana koje smo dobijali prethodnih dana, a s obzirom na to da određeni broj njih nije imao ličnu kartu na dan 24.04. što je bio jedan od uslova, već da su u međuvremenu izvadili novu. Na ovaj način smo omogućili da ukoliko se prijave u narednih sedam dana, sistem prepoznaje da imaju važeću ličnu kartu i pored toga što je nisu posedovali na dan stupanja na snagu Uredbe. Takođe, građani koji i dalje nemaju lićnu kartu su dobili još vremena da izvade taj lični dokument. Naravno, potrebno je da ispunjavaju druge propisane uslove, odnosno da su punoletni državljani Srbije sa aktivnim prebivalištem u našoj zemlji”, rekao je ministar finansija.

 

Danas.rs / Foto: Agencija Beta