TENISKI EKSPERT: Federer je završio karijeru

Podeli vest!

Bivši teniser svetske klase Greg Rusedski sumnja da će Rodžer Federer osvojiti još neki Grand slem trofej do kraja karijere.

 

Do kraja jula je zamrznuta teniska sezona zbog pandemije korona virusa, a pauza je godila Rodžeru Federeru koji je nedavno operisao koleno.

 

– Situacija je ozbiljna i zdravlje svih mora da bude prioritet. Svakako Rodžer je dobio dovoljno vremena da se oporavi od operacije, rekao je Rusedski.

Rodžer Federer je pak priznao da nije počeo da trenira iako su se njegovi najveći rivali Novak Đoković i Rafael Nadal vratili na terene.

 

– Gledao sam snimke treninga Đokovića, Nadal se takođe vratio na teren… Ne vidim novu dimenziju koju Federer može da unese u igru kako bi pored njih osvojio Slem. Biće mu izuzetno teško, pogotovo što će uskoro napuniti 39 godina. Bila bi lepa priča kada bi mogao ponovo da osvaja velike titule, ali mislim da su Đoković i Nadal favoriti na Slemovima. Federer je iza njih, ali ga nikada ne treba sasvim otpisati, poručio je nekada četvrti teniser planete.

 

Kurir sport