Albanski fudbaler napravio skandal u Hrvatskoj

Podeli vest!

Nemile scene viđene su polufinalnoj utakmici Kupa Hrvatske između fudbalera Rijeke i Osijeka, koje su domaći fidbaleri posle preokreta dobili sa 3:2, a u kojima su se igrači oba tima sukobili prvo na terenu, a potom i ispred svlačionice u gde je igrač Osijeka Eros Grezda udario u glavu Antonija Čolaka iz Rijeke.

 

Grezda, koji nastupa za reprezentaciju Albanije, za koju je sakupio 12 mečeva i postigao jedan gol, rođen je u Đakovici na Kosovu i istakao je da je tokom meča, kao i nakon toga vređan na nacionalnoj osnovi i da je na to posebno osetljiv.

 

– Jako mi je žao što sam se našao u središtu medijske pažnje, a posebno u kontekstu svega onoga što se prethodno događalo na terenu, za vreme utakmice s Rijekom. Svi smo, pa tako i ja, bili jako frustrirani činjenicom da smo kao sportisti oštećeni u dvoboju i uskraćeni za veliku pobedu kojoj smo bili nadomak. Nije lako nama na terenu da istrpimo nepravdu i ostanemo mirni, a posebno kada te uz sve to netko vređa i omalovažava. Kada je pritom još i reč o grubom vređanju na ličnoj i nacionalnoj osnovi, onda sam kao čovek, prvenstveno, ali i kao sportista posebno osetljiv.

 

Grezda ističe da dugo živi u Hrvatskoj, da izmiruje porez i da ne zaslužuje da ga neko vređa na nacionalnoj osnovi, te da će preduzeti pravne korake da zaštiti čast i ugled. Na Instagramu ima i fotografiju sa treninga Osijeka gde pozira sa prekrštenim rukama i gestikulira albanskog orla po ugledu na Šaćirija i Džaku kada su slavili golove protiv Srbije na Mundijalu.

 

Kurir.rs / Foto: Profimedia