Glumica Merlin Monro bi danas imala 94 godine

Podeli vest!

Američka glumica Norma Džin, poznatija kao Merilin Monro je rođena 1. juna 1926. godine i da je živa, danas bi proslavila 94. rođendan.

 

Najpoznatija glumica na svetu Merilin Monro je rođena kao Norma Džin Mortenson 1. juna 1926. godine, a umrla je 4. avgusta 1962. godine u 36. godini života. Bila je američka glumica, model i pevačica, a i dan danas je kultna ikona.

 

Merilin Monro je bila jedna od najlepših i najkontroverznijih žena 20. veka koja je bila povezivana sa mnogim moćnim muškarcima u SAD-u. Od kako se pojavila na ekranima, glumica je bila simbol seksepila i senzualnosti.

Bila je vrhunska glumica samo jednu deceniju, ali su do njene smrti filmovi u kojima je glumila zaradili skoro 200 miliona dolara što je ekvivalentno 2 milijarde dolara 2019. godine. Za to vreme to je bila ogromna zarada i uspeh.

 

Više od pola veka kasnije, ona je i dalje jedna od glavnih kulturnih ikona, a neki kažu da “legenda i dalje živi” kroz svoje obožavaoce.

Monro je rođena pre tačno 94 godine u Los Anđelesu, a sa samo 16 godina se udala za Džejmsa Dorertija. Kada je njen muž bio odsutan zbog rata, ona je počela da sarađuje sa “The Blue Book Modeling Agency”. Ofarbala je svoju tamnu kosu u plavo i pojavila se u nekoliko magazina na naslovnim stranama u kupaćem kostimu.

 

Pre toga, ona je kao 16-godišnjakinja radila u fabrici padobrana, gde je nastala ova fotografija.

 

Telegraf.rs / Foto: Profimedia