VUČIĆ PORUČIO BORISOVU: Svi Srbi vole Bugare

FOTO: Pink

Podeli vest!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, tokom posete Bugarskoj, da su Srbija i Bugarska dve prijateljske zemlje, koje rade zajedno na dva velika projekta – autoputu i gasovodu, koji su, ističe, od suštinskog značaja za obe zemlje.

 

– Mi smo danas imali priliku da obiđemo dva važna projekta. Jedan je završetak autoputa između granice Srbije i Bugarske. Tako bi za tri sata mogli da stignemo od Beograda do Sofije, od Sofije do Beograda. Veoma sam srećan jer sam obišao Slivnicu, Dragoman – rekao je Vučić, nakon što je sa Borisovim obišao i trasu budućeg gasovoda “Balkanski tok”, u mestu Krušumski vodopadi.

 

On se zahvalio je premijeru Bugarske, što je, kako kaže, uložio mnogo truda, energije i entuzijazma u pravljenje najboljih mogućih odnosa Srbije i Bugarske, i Srba i Bugara.

-Izgradnja gasovoda (Balkanskog toka) je od suštinskog značaja za Srbiju i Bugarsku. Izgradnja ovog gasovoda znači rast ekonomije – naglasio je predsednik.

 

Vučić je rekao da je izgradnja balkanskog gasovoda od velikog značaja.

– Izgradnja ovog gasovoda i za Bugarsku i Srbiju znači rast ekonomije, obezbeđivanje gasa u svim domovima. Ovo nije investicija koju ljudi razumeju i odmah vide rezultate, ali je od dugoročnog značaja – istakao je Vučić i dodao da je mnogo srećan što je mogao da vidi kako napreduju radovi i kako naši bugarski prijatelji to rade.

 

– Želim da iskažem, ogromna zahvalnost Bojku Borisovu na podršci Srbiji u njenom evropskom putu… To nije uvek lako. On je mnogo uradio. Danas u Srbiji nećete pronaći nikoga ko će nešto loše reći o Bugarskoj – istakao je Vučić.

 

Vučić je rekao da se u Srbiji ne može naći ni jedan čovek koji će za Bugarsku reći nešto loše.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da je robna razmena između Srbije i Bugarske milijardu i 400 miliona evra, ali da mora biti veća, kao i da je april bio nepostojeći mesec.

 

Pink.rs / Foto: Printel