ZVANIČNO! DJB sakupio 10,000 potpisa za izbore

Podeli vest!

Pokret Dosta je bilo skupio je 10.400 potpisa za predaju Republičke liste, kao i za još šest lokalnih lista, navodi se u saopštenju tog pokreta.

 

Kako kažu, DJB nastavlja da prikuplja potpise za preostale lokalne liste i pokrajinsku listu.

„Kao što smo najavili kada smo krenuli u prikupljanje potpisa, nećemo dozvoliti da bilo ko napravi budale od nas i konačnu odluku o izlasku na izbore ćemo doneti nakon što prikupimo potpise“, ističu oni.

 

Kako navode, DJB ovim saopštenjem javno daje rok od 48 sati celoj opoziciji da se vrati na originalni dogovor o bojkotu i da otkaže učešće na predstojećim izborima, na svim nivoima.

„DJB već duže od godinu dana govori da je bojkot sredstvo, ne cilj. Cilj su fer i pošteni izbori. Cilj bojkota nije ni pobeda nad Aleksandrom Vučićem. Cilj su fer i pošteni izbori na kojima će glasači doneti odluku koga će podržati. Da bi bojkot kao sredstvo imao ikakvu šansu da postigne cilj, iza bojkota mora da stane cela opozicija: ceo SZS, PSG i DJB“, kažu oni.

 

Oni podsećaju da je bojkot prvo načeo SZS tako što su na izbore izašli Zelenović iz Šapca, Paunović iz Paraćina, Stamatović iz Čajetine i 1 od 5 miliona.

 

„Bojkot je na kraju dotukao Sergej Trifunović iz PSG. Uz njih se na različite načine šlepaju i Boris Tadić, Zoran Živković i članovi DS-a na lokalima, po različitim grupama građana. DJB razume opravdanu ogorčenost građana na ovakve postupke opozicije“, kaže se u saopštenju.

 

Danas.rs / Foto: Ognjen Stefanović