Konačno rešen slučaj nestale devojčice Medlin Meken!

Podeli vest!

Nemački zatvorenik je identifikovan kao osumnjičeni za nestanak Medlin Meken u portugalskom letovalištu Praja de Luz i to bi posle 13 godina od nestanka devojčice mogao biti najveći pomak u slučaju.

 

Metropolitanska policija nije otkrila identitet muškarca, koji ima 43 godine, opisan je kao belac sa kratkom plavom kosom, visok oko 180 cm i tanke građe.

Očekuje se da će njegovo ime biti saošteno večeras na nemačkoj nacionalnoj televiziji.
Za sada poznato da je nemački državljanin boravio u i oko letovališta Praja de Luz u vreme kad je Madeleine nestala 3. maja 2007, dok je bila na odmoru sa roditeljimai braćom blizancima.

 

Polusatni telefonski poziv upućen je sa njegovog portugalskog mobilnog telefona oko sat vremena pre nego što se veruje da je Madelin nestala.Policija je objavila detalje o broju telefona osumnjičenog i o broju telefona osobe koja je s njim razgovarala navodeći da bi to moglo da bude presudno za istragu. Pozvali su i osobu koja je razgovarala sa osumnjičenim da se javi policiji.

 

On je takođe je povezan sa Jaguarom KSJR6 iz 1993. godine sa nemačkim registarskim tablicama, koji je viđen u Praja de Luzi i okolnim oblastima 2006. i 2007. godine. Dan nakon što je Medlin nestala, osumnjičeni je automobil preregistrovao u Nemačkoj pod tuđim imenom, iako se veruje da je vozilo još uvek bilo u Portugalu.

 

– Neko tamo zna mnogo više nego što priznaje – kaže Mark Krenvel, koji vodi istragu. Ipak, ostaje u pitanju istraga o nestalom detetu jer nema dokaza ni da je devojčica živa ni da je mrtva. Ipak, nemačka agencija BKA sporovodi istragu ubistva.

 

Oba vozila zaplenila je nemačka policija. Vest danas stiže kao pucanj u ruku njenim roditeljima Kejt i Geriju Meken, koji nikada prestali da tragaju za ćerkom. Oni su pozdravili pomak u istrazi. Medlin bi ove godine, 12. maja napunila 17 godina.

 

Informer.rs / Foto: Prma