Američki policajac na protestima ima rusku tetovažu

Podeli vest!

Fotografija američkog policajca na protestima u Hjustonu, na čijoj podlaktici se vidi tetovaža na kojoj ćiriličnim pismom piše „Rusija“, uz naziv jednog ruskog grada, izazvala je burne reakcije na internetu.

 

Policajac u uniformi istovremeno prijateljski pozdravlja Afroamerikanca koji učestvuje na protestima – za razliku od svojih kolega.

Taj momentat je zabeležio i objavio na društvenoj mreži američki novinar. Naziv grada na tetovaži ne može se tačno odrediti – vidljiv je samo kraj naziva – „ovsk“.

 

Korisnici društvenih mreža počeli su da se šale na račun fotografije pominjući „ruski trag“ na protestima koji su zadesili Ameriku.

U Hjustonu su ulične akcije bile prilično intenzivne – reč je o rodnom gradu Džordža Flojda. Upravo ta tragedija izazvala je talas nemira u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Povodom navoda da iza nereda stoje Rusi, oglasio se i ambasador Rusije Anatolij Antonov koji je kategorički odbacio sve optužbe da je Rusija na bilo koji način umešana u proteste koji se trenutno odvijaju u Americi.

 

Kurir / Foto: Twitter