TEŠKA ODLUKA! Partizan ostaje u Evrokupu

Podeli vest!

Istakao je da je Partizan imao četiri opcije, da je bilo mimoilaženja u razmišljanju u Upravnom odboru, a da je na kraju on prelomio da ekipa i sledeće sezone ponovo igra Evrokup. Kako ističe, ovo je bila najteža odluka u njegovom životu i u istoriji kluba.

 

– Imalim smo četiri opcije. Prva je Evroliga koja se nije desila sticajem okolnosti. Ne mogu da kažem da bismo osvojili Evrokup ili ABA ligu, ali smo imali veliku šansu jer smo imali prednost domaćeg terena, pa puna Arena s Grobarima… To je bila velika prednost za nas. Mi smo bili na maksimumu, desilo se šta se desilo i živimo s tim. Druga opcija je FIBA. U ovom trenutku je najisplativije da Partizan igra to takmičenje. Jedan deo ljudi iz biznisa, kao i ja, posmatraju situaciju i ne znaju kakva će situacija biti dogodine u privredi.

 

– Razmišljali smo i da ne igramo nijedno. Četvrta je takmičenje opet u Evrokupu, dve ekipe bi trebalo da uđu u Evroligu, nama ne prija da igramo Evrokup jer smo ga prerasli, ali znamo njegovu vrednost. Zato je došlo do podele članova UO i nisam hteo da se preglasavamo – kazao je Ostoja Mijailović, koji kaže da je to bila najteža odluka.

 

– Odluka je zasnovana na tome što pripadamo najvećoj eliti u Evropi. Partizan je poželjan u oba takmičenja, ali nam nije mesto u Evrokupu, već u Evroligi, probaćemo da damo sve od sebe da ponovimo ovu sezonu i nadam se da neće biti ovakve sezone da se sezona prekine na štetu Partizana. S jedne strane novac, s jedne košarku, sad mi treba da vagamo. Kao menadžer bi trebalo da izaberem novac, ali na kraju sam prelomio da ostanemo uz Evroligu i da ponovo ostanemo u Evrokupu.

 

Prvi čovek crno-belih kaže da nisu imali šansu da se takmiče na diplomatskom polju.

– Evroliga je donela takvu odluku, nije bilo mesta za pregovore. Dopisivali smo sa Evroligom, ali nije bilo prostora. Ko je pretrpio štetu – pretrpio je, ko je iskoristio situaciju – jeste. Da li mi ne znamo da radimo svoj posao iako smo zaslužili? To je dobro pitanje, ali samo ako postoji mesto za diplomatske pregovore. Partizan ima svoju snagu u navijačima, stabilnosti i istoriji kluba. Kad pogledate današnju košarku nema gde Partizan nije ostavio trag.

 

Informer / Foto: Starsport