Test za antitela na Koronu od sada za 1200 dinara

Podeli vest!

U skoro svim domovima zdravlja, institutima i zavodima za javno zdravlje Srbije od pre par dana možete na lični zahtev da, ukoliko želite, uradite testiranje i otkrijete da li imate antitela, odnosno da li ste nekada preležali koronavirus.

Procedura je jednostavna, a ukoliko želite da se testirate to će vas koštati 1.200 dinara. Prvi rezultati, međutim, govore da je veoma mali broj građana Srbije koji se testirao i preležao koronavirus, tako da o nekom kolektivnom imunitetu, po svemu sudeći, nema ni govora.

 

Beograd

U domu zdravlja “Dr Milutin Ivković” na Paliluli određena su dva termina za sve građane koji žele da se testiraju.

 

– U utorak smo dobili uputstva i počeli sa testiranjem. Interesovanje je zadovoljavajuće, više nego što smo očekivali. Da ne bi bilo čekanja u laboratoriji zbog redovnih analiza i stvaranje gužve među pacijentima, za testiranje antitela smo odredili dva termina. Prepodne od 10 do 12 i popodne od 14 do 16 sati svako ko želi može da se testira. Vadi se venska krv, pacijenti moraju da donesu uplatnicu, a rezultati se dobijaju u roku od sat vremena. Nalaz moraju da podignu lično, a do sada smo imali 50 do 60 ljudi dnevno koje smo testirali – kaže za “Blic” direktor doma zdravlja na Paliluli, dr Aleksandar Stojanović.

 

Ukoliko želite da se testirate u GZZJZ potrebno je da najpre zakažete svoj termin putem mejla.

 

– Počeli smo sa testiranjem 1. juna i dnevno uradimo oko 20 – 25 testova. Testiranje se obavlja u periodu od 7.30 do 11 sati uz obavezno zakazivanje. Rezultate pacijenti dobijaju istog dana putem mejla – objasnili su iz GZZJZ, uz napomenu da je uvid u rezultate povreljiva stvar.

 

U Obrenovcu su do sada svi testovi negativni.

– Počeli smo sa radom tokom jučerašnjeg dana. Za sada nije veliko interesovanje, odradili smo pet testova i svi rezultati su bili negativni. Možda kroz par dana bude i većeg interesovanja, videćemo – kažu iz doma zdravlja u Obrenovcu.

 

Informer.rs