Andrija Milošević: Bez Desanke i kulture ne postojimo

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Podeli vest!

Mnogi su ostali šokirani kada su čuli da će pesme Desanke Maksimović biti izbačene iz lektire, međutim, to se izgleda neće desiti. Predsednica Vlade, Ana Brnabić se oglasila rekavši da to toga nikada neće doći.

 

“Haos u kulturnoj i obrazovnoj strategiji, tačnije nema nikakvog utemeljenog pogleda na razvoj i budućnost jedne kulture, osim novca kao jedinog parametra kojim se rukovodi, dovelo je do toga da nam cele generacije ostanu na milost i nemilost bilo koga ko ima Wi-Fi, te su mržnja i podele, vršnjačko nasilje i bespotrebna agresija, postale nacionalni sportovi u čitavom regionu. Decu moramo učiti da je sloboda u ljubavi, a jedina potvrda identiteta u ljudskosti i potrebi da činiš dobro. U suprotnom, izbrisaćemo sami sebe i sve ono što smo bili, kao gumicom, a to smo već počeli da radimo priglupim i po kulturu razornim potezima u obrazovnom sistemu”, napisao je Andrija.

 

Premijerka Brnabić potvrdila je i da će predsednik Srbije verovatno da se obrati javnosti ovim povodom.

 

Podsećamo već nekoliko dana raste bes i nezadovojlstvo Srba ovom odlukom, ipak kao i uvek protest je vidljiv samo na društvenim mrežama.

 

Kurir / Dnevni Žurnal