Albanci na Kosovu dobijaju od nas po 100 evra!

FOTO: Mreža Twitter

Podeli vest!

Jednokratna pomoć države u iznosu od 100 evra sleduje svim punoletnim građanima Srbije, ali i Albancima s Kosova koji imaju srpski pasoš.

 

Tako su se ispred filijale Komercijalne banke u Gračanici poslednjih nekoliko dana formirali dugački redovi, a razlog za gužvu je bio ogroman broj klijenata Albanaca, pre svega iz Preševa i Bujanovca, koji su došli da podignu novčanu pomoć od 100 evra koju je građanima uplatila Vlada Srbije.

 

Red je bio dugačak i po nekoliko desetina metara. Pored meštana Gračanice, za novčanu pomoć su čekali i Albanci iz Preševa i Bujanovca, koji imaju srpske lične karte.

Sejdi Beka iz Sijerinske Banje kaže da dolazi treći put, jer je velika gužva i zahvaljuje Srbiji što je građanima dala pomoć. I Sinan Osmanović iz Medveđe čekao je u Gračanici da podigne novac, pošto ga je epidemija koronavirusa zatekla u Prištini, gde je bio kod ćerke.

 

Novčana pomoć Vlade Srbije u iznosu od 100 evra na Kosovu i Metohiji se isplaćuje u filijalama Komercijalne banke u Gračanici, Štrpcu, Ranilugu i Kosovskoj Mitrovici.

 

Izgleda da se nekima ova praksa nije dopala, pa su svoje mišljenje podelili i na Tviteru.

 

Espreso.rs