Nagli porast obolelih od Korone u Beogradu!

FOTO: EPA (Agency)

Podeli vest!

Poslednjih desetak dana u Srbiji beleži se porast broja zaraženih od korona virusa, procenat novootkrivenih slučajeva u odnosu na broj testiranih je skočio u jednom trenutku sa 0,5% na 2,5%, a formirana su i mnoga mikro žarišta.

 

Pričalo se da su se “čepovi” pojavili u Novom Pazaru, Tutinu, Leskovcu, Vranju, ali je poslednjih dana, ipak, najveća “eksplozija novih slučajeva zabeležena ni manje ni više nego u – Beogradu!

Iako se pre desetak dana činilo da je najjači udar na prestonicu prošao, pošto su se na dnevnom nivou beležili samo jednocifreni brojevi novozaraženih, prilično šokantno je zvučala informacija da je u Beogradu bilo čak 45 zaraženih!

 

Ovo je najlošiji rezultat i najveći broj obolelih u jednom danu još od 30. aprila kada ih je bilo čak 90.

 

Kako su istakli epidemiolozi, ovde definitivno postoji priličan broj importovanih sčlučajeva, kako iz drugih gradova širom Srbije, tako i iz inostranstva.

– Moramo da obratimo pažnju na studentske domove, u Beograd je došlo 10.000 mladih ljudi sa strane, oni su sigurno doneli virus iz oblasti iz kojih su došli – rekao je prof. dr Branislav Tiodorović.

 

Espreso.rs