BORBA! Levijant i Radikali se tuku za iste glasove

FOTO: OLIVER BUNIĆ, TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ / RAS SRBIJA

Podeli vest!

Desničarski pokret “Levijatan” ipak izlazi na parlamentarne izbore 21. juna. Ali, da su se pitali Šešeljevi radikali, to se ne bi dogodilo.

 

Ovako, pošto im je lista proglašena, što su predstavnici SRS u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) pokušali da osujete, predstoji im borba za isti segment biračkog tela na krajnjoj desnici.

 

“Levijatan”i SRS imaju slične političke stavove i propagiraju mržnju prema ljudima drugih vera, rasa i nacija. Sa ultradesničarskim stavovima ide i protivljenje Evropskoj uniji i Zapadu, a bezrezervni slugeraj i poslušnost prema Rusiji.To se videlo i posle predavanja potpisa RIK-u. Prema tvrdnjama Pavla Bihalija, frontmena “Levijatana”, za zatezanje situacije oko njihove izborne liste odgovorna je Željka Radeta, mlađa sestra živopisne Vjerice Radete, poslanice SRS u parlamentu.

 

Radeta junior to, doduše, nije ni krila, jer je i u RIK-u javno govorila o svojim sumnjama u vezi sa potpisima koje je “Levijatan” skupio. Željka Radeta je navela da Bihalijeva grupa za mesec i po nije uspela da skupi 10.000 potpisa, ali da je zatim za samo dva dana namakla čak 4.000! Zato je nesumnjivo da su jedni drugima zapravo najveća pretnja.

 

Kako je preneo RSE, Željka Radeta je u RIK-u objasnila da je “Levijatan” za 48 sati “prikupio toliko potpisa da je formalno ispunio uslov, ali da mi svi znamo da to nije tako”. Zapravo, aludirala je na to da Bihali i “Levijatan” nisu sami prikupili potpise.

 

Blic.rs