DAČIĆ BESNEO U EMISIJI: Ne rušim Vučića, zajedno smo!

FOTO: Agencija Tanjug

Podeli vest!

Predsednik Socijalisticke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da će podneti ostavku na mesto šefa stranke ukoliko ne budu osvojili više glasova nego na prošlim izborima, a burno je u TV studiu reagovao na pitanja o koalicionom sporazumu iz 2008. godine, te poručio da više neće da se pravda i da je bezobrazno to što se od njega stalno pravi “sumnjivo lice”.

 

Dačić je na TV Prva ponovio da SPS ne stoji iza spota “iz keca u dvojku” koji se može protumačiti tako da se građani pozivaju da umesto za SNS glasaju za SPS.

 

U tom spotu je pisalo da je to delo opštinskog odbora SPS Raška, ali je šef socijalista više puta ukazao da to nije tačno i čak najavio tužbu kako bi se otkrilo ko iza toga stoji.

– Na lokalnom nivou su različite situacije. Je l’ vi stvarno mislite da sam ja glup čovek i ko je taj što misli da sam ja glup čovek, pa ću sad preko opštinskog odbora da se obračunavam sa Aleksandrom Vučićem. A, i dosta mi je više da se svakome pravdam – rekao je Dačić.

 

On kaže da se o tome govori, jer je to “lepa priča” i da “onaj ko glasa za Vučića mora da zna da je Dačić sumnjiv”.

A jeste li sumnjivi, pitala je voditeljka, na šta je Dačić odgovorio i da onaj ko glasa za Dačića mora da zna da nije sigurno da će Vučić da uzme SPS u koaliciju i da mora da glasa za njega.

 

– To je poruka mojim biračima, pošto on šalje poruku svojim biračima, i to je jasno kao dan – rekao je Dačić.

 

Voditeljka je pomenula 2008. godinu i koalicioni sporazum na gradskom nivou.

– Ja ga nisam potpisao. To je bilo na gradskom nivou. Ali da se razumemo. Koja je stranka bila? Pa SRS. A ko je bio predsednik SRS? Vučić, Toma Nilolić ili Šešelj? Slušajte sada, da je Vučić tada bio na mom mestu, pa on ne bi tu koaliciju napravio, zato što je sada ono što je tada Šešelj tražio da se poništi – S SP – bilo neprihvatljivo – rekao je Dačić.

 

Republika.rs