Janković: Vraćam se u tenis nisam se penzionisala

FOTO: Sport Klub

Podeli vest!

Jelena Janković se nakon tri godine vratila na teren na egzibiciji u Beogradu, a u razgovoru za Sport Klub otkrila je da još nije rekla zbogom tenisu.

 

Uprkos tome što su je neki praktično već videli u penziji, Jelena ipak ne odustaje i nada se da bi jednoga dana ponovo mogla da se nađe na nekom turniru.

 

Kada su u pitanju razlozi zbog kojih je napravila višegodišnju pauzu, ona ističe:

“Prvenstveno zbog povrede. Imala sam tešku povredu leđa i zbog toga me dugo nije bilo.

Ja se zvanično nisam penzionisala, niti sam se povukla. Jednostavno nisam znala kada i da li ću se uopšte vratiti i kako će se situacija odvijati.

 

Na Novakovu inicijativu postala sam deo ovog događaja, i hvala mu na tome. Uzela sam reket u ruke nakon skoro tri godine, toliko je prošlo od mog poslednjeg meča.”

 

Nisi jedina teniserka koja je napravila dugu pauzu, da li ti je povratak uopšte u planu?

“Zbog situacije u kakvoj se nalazimo, mislim da ću pričekati i videti kako će se situacija odvijati.
Volela bih sebi da dam novu šansu i možda ponovo zaigram”, otkrila je Janković.

 

Jelena je otkrila šta je radila protekle tri godine.

“Putovala sam, bila sam svuda, bila sam u Americi, u Dubaiju i usput se lečila. Povreda je sad sanirana, trebalo je mnogo vremena, išli smo od doktora do doktora. Mislili smo da nema leka, da neću moći da funkcionišem normalno. Nisam toliko pratila dešavanja na Turu, ali me mnogi pitaju, mnogima nedostajem, svi bi hteli da opet zaigram,” kaže i nastavlja:

 

“Nedostaju mi prilike da igram pred publikom, da osetim satisfakciju, adrenalin kad sam pred publikom, da radim sve što sam radila ceo život. Nije lako, treba dosta odricanja, da bi se telo dovelo u formu, da se dođe na nivo da se igra profesionalni tenis. Videćemo…”

 

Sport Klub