Policajac osuđen na 3 godine zatvora zbog mita

FOTO: Kurir

Podeli vest!

NOVI SAD – Policajac iz Novog Sada D. Z. osuđen je na tri godine zatvora zbog primanja mita od 3.000 evra od P.M. kako ne bi i protiv njegove nevenčane supruge, pisao krivičnu prijavu za prevaru za navodno “lečenje ljubavnih problema astrološkim metodama”.

 

Posebno odeljenje Višeg suda u Novom Sadu mu je izreklo i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva policijskog službenika od tri godine, nakon odsluženja zatvorske kazne, saopšteno je iz tog suda.

 

D.Z. je osuđen, jer je kao policijac Odeljenja kriminalisticke policije u Novom Sadu posredno i neposredno od P. M. iz Bačke Palanke, protiv koga se vodio krivični postupak zbog krivičnog dela prevara, zahtevao poklon za sebe u iznosu od 3.000 evra.

Novac je, kako je saopštio sud, tražio da ne bi podneo krivičnu prijavu protiv N.D. nevenčane supruge P. M, već samo protiv njega, kao i da ne bi vršio dalje provere u pogledu podataka o post-net uputnicama većeg broja oštećenih osoba na kojima je primalac novca N. D, za navodno “lečenje ljubavnih problema astrološkim metodama”.

 

Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu.

 

(Kurir.rs/Tanjug)