Urednik KRIK-a: Vučić nam preti, novinari da se paze

FOTO: Medija Centar Beograd

Podeli vest!

Obraćanje predsednika Aleksandra Vučića na Instagramu povodom pisanja KRIK-a o vezama njegovog sina sa kriminalnim grupama doživljavam kao pretnju zbog koje bi svi nezavisni mediji trebalo da se zabrinu, kaže za Nova.rs glavni i odgovorni urednik Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) Stevan Dojčinović.

 

Novinarki KRIK-a Bojani Pavlović prekjuče je nepoznati muškarac oduzeo telefon jer je fotografisala sina predsednika Srbije Danila Vučića, kako u društvu Aleksandra Vidojevića, huligana bliskog kavačkom klanu, gleda fudbalski derbi.

 

Nakon što je ova fotografija objavljena, počeli su napadi na redakciju KRIK-a.

Tim povodom se na svom instagram nalogu oglasio i predsednik Srbije.

“Moj sin Danilo je pošten i pristojan mladić. Kriv je samo zato što je moj sin. Do njih, neodgovornih i nepristojnih, nikada niko nije deci političara crtao metu na čelu. Napadajući mi dete, doveli su me u ugao iz kojeg više nemam gde. Boriću se svom snagom i pobediću sve njihove laži. Obećavam im to!”, napisao je Vučić na Instagramu.

 

Glavni urednik KRIK-a Stevan Dojčinović, na to je reagovao na Tviteru napisavši: “Bukvalno smo dobili pretnju od predsednika Srbije.”

Na pitanje Nova.rs zbog čega objavu predsednika Srbije tumači kao pretnju, Dojčinović objašnjava da je problem u tome što Vučić najavljuje akciju usmerenu na novinare, ali i to što je on osoba u čijim rukama je koncentrisana velika moć.

 

“Meni to zvuči preteće, pogotovo kada kaže čovek koji ima svu moć u ovoj zemlji. On ne samo što je predsednik, već kontroliše svaki segment ove države i državnog aparata”, kaže Dojčinović i dodaje:

“On može da uradi s nama šta god hoće. Takva poruka mi zvuči preteće, jer najavljuje neke akcije koje će da preduzme, da se brani protiv novinara, koji ‘čačkaju’ stvari koje njemu ne odgovaraju.”

 

Nova.rs