Veber F1: Fetel će pauzirati naredne sezone

FOTO: Reuters

Podeli vest!

Proslavljeni australijski automobilista Mark Veber rekao je da veruje da će njegov nekadašnji timski kolega Sebastijan Fetel uzeti godinu dana odsustva pošto napusti Ferari na kraju ove sezone.

 

Italijanski tim je prošlog meseca objavio da će završiti saradnju sa četvorostrukim svetskim šampionom krajem godine, posle šest sezona. Zbog toga je Fetelova budućnost u Formuli 1 neizvesna, pošto su male šanse da će završiti u Mercedesu, dok su ostala slobodna mesta u timovima koji se ne bore ni za podijume.

 

Veber i Fetel su bili timske kolege u Red Bulu u vreme kada je nemački automobilista osvojio svoje četiri titule, a Australijanac se 2013. povukao iz Formule 1. Upitan šta misli da će Fetel raditi dogodine, Veber je predvideo da će pauzirati.

 

„Mislim da će uzeti godinu dana odsustva. Zbog svih nas se nadam da može da se osveži i vrati želju da se bori na samom vrhu u Formuli 1. Za mene je to postalo teže. Kada ste u kasnim tridesetima, duže vam treba da dođete do te desetinke da biste bili samouvereni u određenim pozicijama i scenarijima. Želeo sam da imam na umu da kada počnete da gledate svoj biološki sat, motivacija vam pada na brifinzima i sličnim situacijama, a onda i ne možete od ljudi oko vas da tražite da se dodatno trude oko vas. Možete kada ste gladni uspeha, motivisani, disciplinovima, kada ste jedan tim i imate cilj. Ako ste na 9,5 od 10, ne možete da imate istu misiju kao svi ostali u timu“, naglasio je Veber.

 

Sport Klub