Ubila se poznata srpska doktorka Violeta Ašanin

FOTO: Happy Televizija

Podeli vest!

Doktorka Violeta S. A. je bila specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije. Danas je pronađena mrtva u stanu na Vračaru, gde je, kako se sumnja, izvršila samoubistvo.

 

Poznata doktorka je bila vlasnica čuvene klinike za ulepšavanje. Bila je pokretač je inicijative da se procedura rekonstrukcije dojki nakon mastektomije uvede u redovni onkološki protokol, čime je omogućena besplatna intervencija svim ženama u Srbiji.

 

Violeta je rođena u Beogradu. Medicinski fakultet u Beogradu je završila 1994. godine. Magistrirala je na rekonstrukciji ekstenzornih tetiva šake. Specijalizaciju plastične i rekonstruktivne hirurgije završila je 2000. godine. Od 1995. godine bila je zaposlena na Institutu za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, a stručno usavršavanje i praksu nastavila je na mnogobrojnim svetski priznatim klinikama, u Grčkoj, Rusiji, Italiji, Americi, Brazilu. Bila je učesnik mnogobrojnih evropskih i svetskih kongresa.

 

Pojedini mediji sugerišu da je doktorka bila depresivna te da je najavila samoubistvo, međutim pretragom njenog fejsbuk profila javnih objavan nismo uočili ništa slično.

 

Telegraf / Dnevni Žurnal