DEČIJI TV KANAL: Sunđer Bob je gej bori se za LGBT prava

FOTO: Getty Images

Podeli vest!

Dečji američki kanal Nikelodijan je na svom zvaničnom profilu na Tviteru objavio fotografiju troje likova koji se pojavljuju u serijama emitovanim na njihovom kanalu i napisao kako slave Mesec ponosa sa LGBTQ+ zajednicom.

 

Ljude je zbunilo to što je jedan od likova na fotografijama i Sunđer Bob, i korisnici Tvitera su zaključili da nam Nikelodijan poručuje da je ovaj blesavi junak homoseksualac.

 

Fanovi crtanog filma, koji je počeo da se prikazuje 1999. godine, odavno sumnjaju kako je glavni lik homoseksualac.

 

U jednoj epizodi koja je prikazana 2002. godine, Sunđer Bob i njegov najbolji prijatelj Patrik postaju roditelji napuštenoj školjki, stvarajući aluzije na istopolni par koji usvaja dete.

Ipak, kreator crtanog filma Steven Hilenberg, koji je preminuo pre dve godine, isticao je da Sunđer Bob nije homoseksualac, ali da jeste član LGBTQ+ zajednice zato što je aseksualan. Aseksualnost takođe pripada LGBTG+ zajednici.

 

“Nikad nismo planirali da on bude gej. Mislim da je on aseksualan. Samo se trudimo da serija bude duhovita, a orijentacija nema nikakve veze sa ovim crtanim filmom”, rekao je još 2005. godine, pišu strani mediji.

 

B92 portal