NENAD ČANAK: Spreman sam da uđem u vlast!

FOTO: Skupština Official

Podeli vest!

– Koliko je meni lično stalo do poslaničkog mesta možda govori činjenica da sam posle jednog kafanskog incidenta vratio mandat stranci, naveo je Čanak.

 

Nemam nameru da se branim pred onima koji su do juče pljuvali sve oko sebe zbog opredeljenja za izbore pa se onda pocepali, odlučili za prekid bojkota i aktivno učešće u izborima. Ili, s druge strane pred onima koji su ostali u bojkotu, a nisu postojali u vreme kada su kandidate opozicije u vreme izbornog procesa ubijali, kaže u razgovoru za Danas Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine.

 

On je odgovorio na pitanje kako odgovara delu javnosti koji se opredeljuje za bojkot izbora, tvrdeći da se učesnici upuštaju u nedemokratski izborni proces zato što im je stalo do funkcija i poslaničkog mesta, ili učešća u vlasti sa Aleksandrom Vučićem, a ne borbe za slobodu i interes građana.

 

– Postavite pitanje slobode štampe senima Slavka Ćuruvije a izbornog procesa duhu Ivana Stambolića pa ćete znati da li su ovo najnedemokratskiji izbori u istoriji.

Drugo, šta je alternativa izborima? Ulični nemiri koji vode u građanski rat ili priprema za doček ruskih tenkova. U svakom slučaju, nema opravdanja za neučestvovanje na izborima, a da polemišem sa kukavicama i prevrtljivcima, sa onima koji bi na izbore išli samo ako bi im neko unapred garantovao pobedu, ne pada mi na pamet.

 

Znate, prosto je uvredljivo sa koliko se ostrašćenosti jedan deo samozvano slobodnih medija stavio na stranu bojkotaša ne želeći da čuju nijedan argument i stavljajući se otvoreno u bojkotašku kampanju, a diskreditujući sve one koji su i u mnogo težim uslovima i izlazili na izbore i postizali rezultate.

 

Koliko je meni lično stalo do poslaničkog mesta možda govori činjenica da sam posle jednog kafanskog incidenta vratio mandat stranci, za razliku od onih koji su se posle preskakanja u jednom mandatu kroz pet stranaka, pokreta i ko zna čega sve ne, držali ukradenog mandata kao pijan plota.

 

Espreso / Happy