SANDULOVIĆ: Nema odustajanja, spremaju se protesti!

FOTO: Reuters / Beta

Podeli vest!

Razgovarali smo sa predsednikom Republikanske stranke Srbije gospodinom Nikolom Sandulovićem. Razne teme smo otvorili i razjasnili. Pogledajte intervju.

 

Najavili ste proteste protiv vlasti 21. Juna i spominje se cifra od milion ljudi na ulicama Beograda. Da li vi organizujete taj protest ili neko drugi?

FOTO: N1 Televizija

Da, Republikanska stranka organizuje protest i prva je najavila protest na sam dan izborne krađe, još za prvi termin izbora, koji je trebao da se održi 26.04.2020., tako da je apsolutno normalno bilo da ostanemo dosledni našem političkom stavu, koji smo doneli još pre par meseci, a to je bojkot već unapred pokradenih izbora u Srbiji, po ko zna koji put!

Mi nismo ni jednog momenta pomenuli niti kalkulisali o broju građana koji bi prisustvovali našem protestu, tj bojkotu kriminalnih izbora, tako da to nećemo uraditi ni sada. Svi nezadovoljni gradjani bez obzira na političku pripadnost su dobrodošli da svojim prisustvom iskažu bunt protiv diktature.

 

Postoji li mogućnost da taj protest bude otkazan iz nekog razloga ili je sasvim izvestan?

Po sadašnjem stavu Republikanske stranke, apsolutno ne postoji ni jedan objektivan razlog zbog kog bi mi otkazali naš protest. Suviše građani Srbije očekuju od protesta koji smo najavili, jer to je prvi zvanični protest u organizaciji Republikanske stranke od njenog osnivanja. Očekivanja od tog protesta su velika i opravdana, tako da sam protest, prevazilazi svrhu bilo kog običnog protesta do sada.

 

Jedan ste od retkih koji je ostao dosledan ideji bojkota ovih Izbora.  Zašto ste se odlučili uopšte na bojkot?

Na žalost sam jedan od retkih političara koji je ostao dosledan onome što je obećao građanima Srbije, i smatram da je došlo vreme za one političare u Srbiji koji znaju da ispune svako svoje dato obećanje, kako svojim članovima i simpatizerima, tako i svim građanima Srbije.

Na bojkot smo se odlučili iz više razloga, i oni su u glavnom ne samo političke prirode, već i zbog duboko kriminalizovane državne organizacije, koja zloupotrebljava vlast i sistematski krši Ustav i Zakon.

 

Napominjem da je Republikanska stranka imala veoma loše iskustvo, kako na prošlim Parlamentarnim izborima 2016. godine kada je učestvovala, i pokradena za 168 000 glasova, za koje posedujemo dokaze iz Republičkog zavoda za statistiku, tako i na Beogradskim izborima 2018. godine na kojima je pokredena za 84 000 glasova. Na pomenutim izborima smo izlazili samostalno.

 

Ukazivao sam jos 2014. godine u Londonu, u direktnom sučeljavanju sa Aleksandrom Vučićem, da su svaki izbori u Srbijij propraćeni mitom, korupcijom, ucenom za posao, kupovinom glasova, falsifikovanjem izbornih rezultata, kao i fizičkom silom koja se sprovodi nad građanima Srbije, i pripadnicima Romske populacije. Sve ovo nabrojano je postalo sinonim za svaki izborni proces u Srbiji, ali je sada od strane sadašnje aktuelne vlasti taj kriminal dostigao svoj vrhunac.

 

Na takvim izborima ni jedna ozbiljna opoziciona stranka ne treba da učestvuje, i da svojim prisustvom legalizuje bilo čiju pobedu, tj legalizuje sam izborni proces i njegove rezultate.

 

Sergej Trifunović i Saša Radulović su ipak izašli na izbore. Šta mislite zbog čega?

FOTO: Novi Centar

Smatram da su i jedan i drugi izašli isključivo zarad lične koristi, s tim što bih posebno naglasio veoma blizak odnos Sergeja Trifunovića sa kumom od Aleksandra Vučića, Petrom Panićem, što mu je sigurno olakšalo svaki vid dogovora.

 

Političari kao da rešavanje statusa Kosova drže na ledu i da gan izbegavaju. Da li mislite da je uopšte realno da Kosovo ponovo bude deo Srbije a ne nezavisno kao danas?

Izbegavanje rešavanja pitanja Kosova od strane naših političara pokazuje njihovu političku nezrelost, i apsolutno neprihvatanje posledica vođenja pogrešne politike, koja je na kraju rezultirala sukobom i odvajanjem Kosova od Republike Srbije.

 

Izbegavanje odgovora pokazuje da niko od njih do sada nije imao viziju, hrabrost i odlučnost da prizna političke greske, prihvati stanje na terenu, i iznese svoj jasan stav koji bi bio zasnovan na realnom stanju i poziciji, u kojoj se Srbija zbog nerešene situacije na Kosovu nalazi…i u kojoj bi se u budućnosti nalazila…

Realnost Kosova u budućnosti kao dela Srbije su nerealna očekivanja, jer su politički potezi u prošlosti i posledice, bile katastrofalne po oba naroda, i Srbe i Albance. Očekivati da sadašnja aktuelna vlast i njeni saradnici koji sa svojom retorikom mržnje, i nerealnim sagledavanjem samog stanja na terenu, budu inicijatori neke drastične promene stanja je prosto nemoguće. Svakako smatram da je pitanje Kosova, referendumsko pitanje.

 

Građani Srbije dobili su po 100 evra pomoći. Koliko je taj potez vlasti dobar, da li biste vi to isto uradili?

FOTO: Blic.rs

Taj potez vlasti je katastrofalan, jer su time potcenili srpski narod, i štetu koja je nastala zbog protiv ustavnog i nezakonito uvedenog vanrednog stanja. Smatram da je ponižavajuće hvaliti se davanjem 100 evra, obzirom da se u Sloveniji davalo 2000 evra, u Americi 1700 dolara, da ne nabrajam dalje…

Zaklucak donesite sami. Koliko je irelevantno pričati o nekakvoj pomoći koju je Srpska Vlada uputila građanima Srbije. Prava reč je degutantno.

Da sam se našao u toj situaciji kao Predstavnik aktuelne vlasti, iznos koji bih odredio, a koji bi bio u skladu sa celokupnom finansijskom situacijom u Srbiji, ne bi bio ispod 1000 evra.

 

Saša Radulović optužuje Vučića da je pod kontrolom nemačkih obaveštajnih službi te da je Srbija pod nemačkom a ne američkom okupacijom. Vi ste takođe rekli da Angela Merkel u potpunosti kontroliše Vučića. Da li je sve zaista tako?

 

Da u potpunosti.

 

Javno ste prozvali predsednika Vučića da odgovori javnosti da li je pedofil na kojeg misli gospodin Igor Jurić, funkcioner Dragan Marković Palma ili neko drugi. Da li imate neka saznanja i dokaze o tom slučaju?

FOTO: IN4S

Mislim da je gospodin Igor Jurić saopštio ko je taj političar, i da je Srpsko Tužilaštvo dužno da javnosti Srbije, saopšti ime političara koje je Igor Jurić tom prilikom pomenuo. Što se tiče Dragana Markovića Palme, smatram da biste trebali da pitate mnoge žitelje Jagodine, na koji načn se odvijaju bahanalije u restoranima, koje organizuje Dragan Marković Palma, kao i ko su ugledni politićari, gosti, koji tome prisustvuju, kao i ko su učesnice takvih skupova. To je već postala javna tajna, kako u Jagodini, tako i u Srbiji. U ostalom Gospodin Vućić je znao da bude i gost proslavama koje je u Jagodini organizovao njegov, do juče, kooalicioni partner Dragan Marković Palma.

 

Objavili ste vest da ste bili otrovani vojnim otrovom, te da je neko iz vlasti pokušao da vas ubije. Da li ste tražili nezavisno veštačenje i medicinske provere kako bi se pronašli tragovispecifičnog otrova?

Da naravno.

 

Provladini mediji vam ne daju prostora za političko delovanje ali ni opozicioni poput N1, Nova, Naša TV. Zašto je to tako?

Tako je iz prostog razloga, što je moja politika, i politika Republikanske stranke, zasnovana na potpunoj lustraciji tj. razotkrivanju svih afera i pljački u kojima je učestvovala bivša i sadašnja vlast. Dokaz čistoće politike koju vodimo je rezultat saradnje bivše i sadašnje vlasti, u zajedničkom cilju zaustavljanja političkog i medijskog uspona Republikanske stranke koja bi razotkrila svu povezanost bivše i sadašnje vlasti koja traje godinama unazad. Svima je poznato koji su mediji koji pripadaju aktuelnoj vlasti, i koji su mediji koji pripadaju bivšim činiocima vlasti tj Demokratskoj stranci i Demokratskoj stranci Srbije.

FOTO: N1 Televizija

Toliko je očigledna medijska blokada i davanja bilo kog prostora, kako meni kao lideru Republikanske stranke, tako i aktivnostima koje Republikanska stranka sprovodi u Srbiji i Regionu. Njihov strah je opravdan, i time su pokazali da su svesni političkog napretka i uspona Republikanske stranke, koja u ovakvom medijskom mraku i izolaciji beleži nezapamćen rast. Mi smo postali pravi test za sve medije koje se smatraju nezavisnim i objektivnim u Srbiji. Jednom rečju postali smo sinonim za procenu svakog medija koji bi kroz saradnju sa nama pokazao svoju nezavisnost i objektivnost.

 

Zar mislite zaista da su N1, i slične televizije nezavisne i objektivne? Zar mislite da Srbija vise nije uvidela da sam ja jedini hapsen, i zabranjen opozicioni lider u 21. veku u srcu Evrope. Takav medijski mrak i takav politički medijski progon prema jednoj političkoj stranci i njenom lideru nije u Srbiji viđen jos od 1946. godine od kada je uveden jednopartijski sistem. Poverovaću u nezavisnost onih medija koje budu dale prostora Republikanskoj stranci, gde bi iskazali svoj ekonomski, politički program, i stav.

 

U SAD već danima vlada haos zbog ubistva Afroamerikanca, protesti se pretvaraju u pljačkanje i huliganizam. Pojedini mediji drže tezu da protestima ruše Trampa. Kako Vama sve to deluje?

FOTO: Ringo W.

Apsolutno je tačno da je nasilje koje se sprovodi u Americi isključivo organizovano i to od strane kako duboke države, u kojoj su Bil I Hilari Klinton, Bil Geits, Soros, kao i deo Kineske vlasti. To što se desava u Americi nisu, i ne mogu biti protesti, to je organizovani vandalizam i pljačka koja se odigrava u Americi. Ulog je ogroman jer bi ponovnim dolaskom, tj reizborom Gospodina Donalda Trampa na mesto predsednika SAD došlo do konačne promene same politike Amerike kako unutar njenih granica tako i u svetu.

 

To bi bio početak konačnog obračuna sa kriminalom, satanistima, pedofilijom, koji su protiv svih onih ljudskih vrednosti za koje se zalažemo kao tradicionalisti i Hrišćani. Borbu koju vodi Gospodin Donald Tramp je surova borba dobra i zla, ne politike. Borba života i smrti ne politike. Borba istine i laži, ne politike.

 

Na svom fejsbuk profilu napisali ste da Vučić preko HAARPa izaziva kišu u Srbiji. Da li zaista mislite da on ima veze sa tim?

Indirektno da. Samim tim što je dozvolio da se HAARP I 5G mreza instaliraju u Srbiji, a morao je da zna kakve su posledice toga.

 

Da li američka Republikanska stranka i Vaša Republikanska partija imaju direktnu vezu?

Da.

 

 

  BRZA PITANJA

1. Na američkim izborima pobeđuje?

Tramp ili Bajden? TRAMP

 

2. Obavezna Vakcinacija protiv COVID-19?

Da ili Ne? NE

 

3. Srbija treba da bude članica EU?

Da ili ne? DA

 

4. Srbija treba da uđe u NATO?

Da ili ne? DA

 

5. Smena Vučića sa vlasti moguća izborima?

Da ili ne? NE

 

 

Izvor: Dnevni Žurnal

Jelena Isailović / Nemanja Veličković