Doktor Miodrag Lazić dobija ulice sa svojim imenom širom Srbije!

Montaža Žurnal

Podeli vest!

Nakon što je stigla vest da grad Trebinje podiže spomenik doktoru Miodragu Laziću, danas nas je obradovala vest i da je grad Niš takođe postupio isto. Tačnije nazvao je ulicu po ovom tihom heroju.

 

Ipak ako mislite da je to sve, varate se! Slični predlozi stavljeni su na usvajanje u gradovima Beograd, Valjevo, Kragujevac, Sombor, Jagodina ali i nekoliko gradova u Republici Srpskoj. Gacku, Bijeljini, Bileći i Goraždama. 

 

Kako nam prenosi izvor iz Grada Kragujevca, ovaj predlog će najverovatnije biti usvojen nakon održavanja izbora u junu a isti potez odigraće i gradovi Beograd i Kragujevac. Za ostale gradove postoje samo nezvanična nagađanja.

Podsećamo Miodrag Lazić bio je specijalista i hirurg, učesnik ratova 90ih kao dobrovoljac gde je lečio ranjene vojnike u Republici Srpskoj, zbog čega i ne čudi zašto baš gradovi u Srpskoj hoće da se oduže.

 

Lazić je preminuo nakon što se sasvim neočekivano zarazio Koronavirusom. Kolege su i same potvrdile da nije jasno kako je do toga došlo s obzirom da je on bio poprilično vitalan i odgovoaran kad je reč o zaštiti.

 

Nakon njegove smrti širom Srbije odzvanjala je danima pesma “Marš na drinu”. Kako su preneli tada mnogi mediji to je bila poslednja želja ovog heroja.

 

Izvor: Dnevni Žurnal