TAJNI DOGOVOR? ZAŠTO Vučić ćuti na nasilje u Crnoj Gori?

FOTO: Inlightpress

Podeli vest!

Nasilje u Crnoj Gori postaje sve gore a najnoviji slučaj uzdrmao je ceo region! Naime policija je pretukla i uhapsila bez ikakvog razloga gradonačelnika Budve Marka Carevića ali i njegov kabinet. Uhapšeno je nekoliko osoba koje su telima branile zgradu.

FOTO: EPA

Prema izveštajima našeg dopisništva u Crnoj Gori uprotrebljeni su  suzavci i druga hemijska sredstva za razbijanje demonstracija i masa ljudi. Po principu dezorijentacije u prostoru.

 

Predsednik Vučić iako obično ima komentar na svaki događaj u Srbiji i regionu, mudro ćuti na sve ovo a jedino što je do sada uradio jeste što nespretno pravda svoju nemoć činjenicom da je Crna Gora nezavisna.

 

U momentima dok je crnogorska policija hapsila sveštena lica, predsednik Srbije je kao da se ništa ne dešava, obećao pred kamerama Pinka, da će Đukanovića zvati u goste u Beograd.

Upućeniji ljudi nam kažu da ovo nije slučajno te da Đukanović sigurno ne bi ovo radio bez direktne podrške Beograda ili makar obećanja da neće biti kontra-mera i reakcije na ono što će uslediti širom Crne Gore.

FOTO: Srbin Info

Vučić i Đukanović su imali oduvek jako dobre odnose i uzajamnu saradnju a zajednički prijatelj i saradnik im je palestinski biznismen Muhamed Dahlan, koji je pre nekoliko godina dobio i srpsko državljanstvo iako se često nalazi na poternici Interpola zbog finansijskih pronevera u arapskom svetu.

 

Postavlja se pitanje kakav je to dogovor postignut? Ako on uopšte i postoji!? Diplomate iz SAD i Nemačke redovno obaveštavaju svoje matične države o događajima u Crnoj Gori a ono što je takođe zanimlivo jeste što ni Ervopska Unija ne reaguje na kršenje ljudskih prava i otimanja crkvene imovine. Deluje kao da postoji prećutni dogovor svih strana da se crnogorsko pitanje jednom za sva vremena završi. Jer krajem juna sledi “Kosovsko pitanje”.

Upravo zato krajem juna Vučić i Tači će se sastati u SAD i to ni manje ni više nego u Beloj Kući pored američkog predsednika Trampa i glavnog američkog obaveštajca Ričarda Grenela. Deluje kao da je srpski narod u Crnoj Gori prepušten sam sebi.

 

Izvor: Dnevni Žurnal