PREDSEDNIK SRBIJE: Dolaze nam teška vremena

FOTO: Agencija Tanjug

Podeli vest!

Beograd — U Predsedništvu Srbije, nakon sastanka, Aleksandar Vučić i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov obratili se novinarima. Glavna tema – Kosovo.

 

“Mi smo danas razgovarali o svim važnim temama bilateralnih odnosa i našim najvažnijim ekonomskim partnerima. Verujem da još mnogo toga moženmo zajedno da uradimo i da poboljšamo naše prijateljske odnose”, rekao je Vučić.

“Mene kao predsednika dodatno su zabrinula rešenja kosovskometohijske krize. Ne želim nikoga da obmanjujem, očigledno je da nas čeka izuzetno težak period da bi se ostvarili neki planovi”, kaže predsednik Srbije.

 

“Moraćemo da budemo izuzetno obazrivi i pažljivi kada je u pitanju bilo kakva ideja koja nam se bude pedstavljal”, dodao je on. Predsednik Srbije je rekao da država poštuje sve koji učestvuju u pregovorima, ali da mora ceniti svoje prijatelje.

“Stvar je jasna – za bilo kakvo rešenje potrebna je saglasnost Ruske Federacije. Srbija je spremna da sasluša sve aktere pregovora, ali mora da poštuje svoje prijatelje”, rekao je Vučić.

 

On je posebno naglasio da državu čekaju “teška vremena”.

“Želim da kažem našem narodu: Teška vremena su pred nama, ali moramo da budemo ujedinjeni. Ovo su možda i najteža vremena od priznanja Kosova pre 12 godina”, kazao je Vučić.

Vučić je dodao je će sa srpski narod, ali i Srpsku crkvu posebno značiti poseta predsednika Rusije povodom završetka radova u Hramu Svetog Save.

 

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da je zadovoljan pregovorima i saradnjom sa Srbijom.

 

Izvor: B92