Capak: Hrvatska još neće uvoditi strožije mere

FOTO: HINA

Podeli vest!

U zemljama regiona tokom poslednjih nekoliko dana značajno je porastao broj zaraženih od koronavirusa, zbog čega je većina država pooštrila mere na granicama.

 

Iako i Hrvatska ima povećan broj novoobolelih, njihov vodeći epidemiolog i direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje, Krunoslav Capak, koji je u samoizolaciji, za Nova.rs kaže, da oni još uvek neće uvoditi strožije mere.

Naime, Capak je u ponedeljak učestvovao na konferenciji, na kojoj je bila i osoba za koju se kasnije ispostavilo da je pozitivna na virus koronu, zbog čega je ovaj epidemiolog odmah otišao u samoizolaciju.

 

U samoizolaciji još 10 dana
“Bio sam u istoj prostoriji sa osobom koja je pozitivna na Covid19, i smatrao sam da moram otići u samoizolaciju. Odmah sam uradio test na koronavirus, koji je negativan. Ipak, to sam učinio zbog ljudi koji su bili u mom okruženju, ali virus se može razviti i kasnije. Iz tog razloga, bez obzira na negativan test, u samoizolaciji, tačnije zatvoren u kući, moram ostati još 10 dana, jer je kontakt sa zaraženom osobom ostvaren u ponedeljak” objašnjava Capak.

 

Iako mnogima izolacija teško pada, hrvatski epidemiolog kaže da će mu ovaj period doneti malo mira.

 

Izvor: Nova.rs