KONAČNO LEPA VEST! Porodici Savić vraćena ćerka

FOTO: Kurir.rs

Podeli vest!

Borisavu (48) i Biljanu Savić (52) iz Beograda vraćena je usvojena devojčica, koju su im oduzeli radnici Centra za socijalni rad iz Subotice zbog greške u proceduri, iako su Savići imali validno rešenje o usvojenju deteta.

 

Dete je vraćeno u hraniteljsku porodicu, gde je boravilo pre osam meseci, to jest do dolaska u tu beogradsku porodicu na adaptaciju.

 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević saopštio im je danas da će im devojčica biti vraćena.

Na konferenciji za medije u Palati Srbija rekao je da je danas doneo rešenje da se odobri zasnivanje usvojenja porodici Savić, a na preporuku komisije koja je u skladu sa zakonom pregledala dokumentaciju.

 

Najveća radost za porodicu Savić, osim pozitivnog rešenja, bilo je i prisustvo devojčice Lenke koja je danas bila “zvezda” konferencije.

Ministar je čestitao porodici Savić i poželeo im da o detetu brinu, da raste u normalnim okolnostima i da se takav slučaj više u Srbiji nikada ne dogodi zbog “aljkavosti” u proceduri tokom usvajanja.

 

– Želim da se zahvalim svima koji su pomogli da se ovaj slučaj reši pozitivno. Ovolika podrška nas obavezuje da postanemo roditelji kojim će se naša ćerkica jednog dana ponositi – rekao je Borisav Savić nakon obraćanja ministra.

 

Izvor: Kurir.rs