KORONAVIRUS: Za 2 dana u Srbiji 190 novih slučajeva

FOTO: ANSA

Podeli vest!

Beograd — U protekla dva dana u Srbiji je registrovano 190 novoobolelih od koronavirusa.

 

Imunolog i član vladinog kriznog štaba Srđa Janković rekao je za TV Prvu da broj zaraženih govori o tome da koronavirus nije prošao i da je sada važnije poštovati preporuke Vlade, o nošenju maski u zatvorenim prostorima i držanju distance.

 

Janković rekao je da ima razloga za brigu, ali da smatra da nije reč o drugom talasu koronavirusa. “Pre bih ovo nazvao repom epidemije”, rekao je Janković u Jutarnjem programu TV Prve.

On je rekao da su okupljanja bila dozvoljena jer je broj obolelih to omogućio, ali je upozorio da to može da se promeni.

 

“Ako bude porasta, preporuke se mogu menjati u skladu sa tim…Ukoliko držimo fizičku distancu i ako bi više ljudi prihvatilo da nosi masku, sve bi bilo pod kontrolom. Ali ako to ne bude tako, možda će morati i restriktivne mere ponovo, poput zabrane okupljanja“, rekao je Janković.

Imunolog kaže da je cilj da se ponovo zaustavi rast epidemiološke krive. Prema njegovim rečima, među zaraženima ima i onih sa težom kliničkom slikom, ali su većina novoobolelih mladi sa lakšim simptomima.

 

Upitan kada će skinuti masku, koju nosi uvek pa i na gostovanjima u TV studijima, on je odgovorio: “Kada bude nula novozaraženih.”

 

Izvor: B92 Portal