Na Lešću sahranjena doktorka Violeta Ašanin

FOTO: Ana Paunković

Podeli vest!

Violeta Skorobać Ašanin (50), doktorka plastične hirurgije, koja je u nedelju izvršila samoubistvo u svom stanu, biće sahranjena danas na groblju Lešće.

 

Porodica je okupljena unutar kapele primala saučešće od 11 do 13 časova, kada je počela sahrana.

Na čelu dugačke povorke bio je jedan od ožalošćenih i nosio je beli krst. Uz zvuke trubača, od doktorke su se poslednji put oprostili njeni najbliži, kolege, prijatelji.

 

– Imam tu želju da u ime svih kolega izgovorim poslednje reči kojima se opraštam od tebe. Sve što bih želeo reći, ne može stati u par rečenica jer ti zaslužuješ mnogo više. Koliko si bila divan čovek govori i ovaj skup kojim ti odajemo poslednju počast. Bila si odan i nesebičan prijatelj, uvek nasmejana i puna entuzijazma. Bila si svetski priznat doktor, lider među kolegama. Pionir savremene estetske hirurgije, ti i tvoja dela živećete i dalje u našim sećanjima. A o njima će najviše govoriti tvoji pacijenti kojima si život promenila na bolje. Draga moja, počivaj u miru i neka te anđeli čuvaju – pročitao je emotivan govor jedan od kolega preminule doktorke.

 

Inače, sahrani je prisustvovao i glumac Igor Đorđević, koji je na poseban zahtev Violetinog supruga Dragana izrecitovao pesmu Vladislava Petkovića Disa “Možda spava”.

Podsetimo, dr Violeta Skorobać Ašanin je u nedelju oko 12 sati rekla mužu i sinu da ide do kupatila, a kako dugo nije izlazila, njih dvojica su se zabrinuli i počeli da je dozivaju.

 

– Razvalili su vrata i zatekli je u lokvi krvi. Kako se sumnja, Violeta je krišom uzela nož iz kuhinje i dva puta ga sebi zarila u grudi. Telo je poslato na obdukciju i očekuje se da rezultati uskoro budu gotovi – podseća izvor iz istrage.

 

Samoubistvo uspešne doktorke, koja je bila jedna od omiljenih među srpskim džet setom, rastužila je i šokirala sve koji su se poznavali. Prijatelji kažu da je uvek bila nasmejana i vedra.

 

Izvor: Kurir.rs/B.T