ĐUKANOVIĆ: Neće meni Srbi govoriti šta da radim!

FOTO_ EPA Agency

Podeli vest!

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović raspisao je parlamentarne i lokalne izbore za 30. avgust.

 

“Predsednik Crne Gore Milo Đukanović nakon sto je 16. juna 2020. godine održao konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih partija i koalicija, koji su se odazvali njegovom pozivu, povodom određivanja datuma za održavanje parlamentarnih izbora.

Danas je shodno svojim nadležnostima i rokovima propisanim Ustavom Crne Gore, Zakonom o izboru odbornika i poslanika, kao i Zakonom o lokalnoj samoupravi kada je reč o izborima na lokalnom nivou, donio Odluku o raspisivanju izbora za poslanike u Skupštini Crne Gore, kao i Odluku o raspisivanju izbora za odbornike, i to u: Skupštini opštine Andrijevica, Skupštini opštine Budva, Skupštini opštine Gusinje i Skupštini opštine Kotor”, saopšteno je iz kabineta predsednika.

 

Đukanović se u retkom obraćanju javnosti odlučio komentarisati i dešavanja vezano za sukobe sa SPC i Srbma koji žive u Crnoj Gori.

 

On je izjavio da je prošlo vreme kada su Srbi vodili glavnu reč u Crnoj Gori. 

“Prošlo je vreme kada su Srbi u Crnoj Gori radili šta su hteli i mogu da kažem da kao predsednik nezavisne Crne Gore imam prava da uspostavim autokefalnu crnogorsku crkvu koja treba narodu Crne Gore. Svi su dobrodošli živeti ovde ali pod naših zakonima i državnosti. Paralelne institucije gotovo je, nećete više moći rovariti po našoj državi i govoriti meni i državnom vrhu šta i kako da radimo” – zaključio je Đukanović.

 

Izvor: Telegraf / Dnevni Žurnal