GRCI OPET ZABRANILI! Srbi ne mogu preko granice

FOTO: Shutterstock

Podeli vest!

Danas je za naše građane nemoguće preći granični prelaz između Bugarske i Grčke, Ilinden – Exohi, javljaju čitaoci Kurira.

 

– Juče su naši prijatelji prošli ovuda, pa smo mislili da ćemo i mi, ali su nas vratili. Bugari danas puštaju samo svoje građane, a ostale vraćaju i upućuju na drugi – javljaju čitaoci.

 

Alternativa je Promahonas, na kom se pak, zbog gužvi, čeka satima.

Da podsetimo, državljani Srbije kopnenim putem ulaze u Grčku na tri granična prelaza na grčko-bugarskoj granici, među kojima je i prelaz Promahoras na koji srpski državljani već ulaze od večeri 15. juna, kaže ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević.

 

On je rekao da je za ulazak srpskih državljana otvoren i atinski aerodrom, a da još nisu planirani letovi za aerodrom u Solunu.

Spasojević kaže da je moguće da na kopnenom ulazu u Grčku, na grčko- bugarskoj granici, srpski državljani budu podvrgnuti nasumičnim testiranjima na korona virus, slučajanim uzorkom tako da, objašnjava, neće svi biti testirani, nego samo pojedini putnici.

 

“Svi popunjavaju obrazac u kome su obavezni da navedu adresu u Grčkoj i nakon testiranja idu u samoizolaciju kada su već ušli u Grčku. Svakako neće biti na graničnom prelazu 24 sata”, rekao je Spasojević.

 

Kako je naveo, na aerodromu u Atini za sada se primenjuje praksa da se svi putnici testiraju, uz obavezu da budu u samoizolaciji 24 sata dok ne prime rezultat testa.

Spasojević je napomenuo da je Srbija jedina zemlja koja nije članica EU i Šengenskog sporazuam čiji državljani mogu da uđu u Grčku.

 

Izvor: B92 Portal