ODAKLE BROJEVI? Stotine hiljada građana dobija pozive od SNS

FOTO: Iphone Srbija

Podeli vest!

Kako nam javljaju čitaoci  širom Srbije u ovom trenutku dešava se pravi zločin protiv privatnosti u organizaciji Srpske napredne stranke. O čemu je zapravo reč?

 

Danas se održavaju redovni parlamentarni i lokalni izbori a kao i svake godine SNS ima projekat “Siguran glas” uz pomoć kojeg aktivisti dolaze do informacija za koga će građani glasati i da li će uopšte glasati. 

Te aktivnosti sprovođene su po sistemu “Od vrata do vrata”. Ipak kako to nije ni praktično ni bezbedno po aktiviste, jer je često dolazilo do fizičkih napada na njih, SNS se odlučila na daljinsko ispitivanje.

 

Mimo svih zakona i prava, stotine hijada građana je u proteklih nekoliko dana dobilo pozive od SNS-a sa pitanjem da li će za njih glasati. Čini se da su pozivi postali masovniji na sam dan izbora.

Naš izvor iz vrha SNS tvrdi da se zovu dve grupe građana. Oni koji su se učlanili u SNS koji su tokom potpisivanja prijemnice u stranku morali da ostave svoj broj, a u drugu grupu spadaju svi ostali koji imaju postpaid ugovor u nekoj od telefonskih kompanija.

 

Po svemu sudeći 90% poziva od SNS dobili su građani koji imaju broj telefona na ugovor i obavezno plaćanje. Aktivisti SNS-a su na za sada nepoznat način dobili brojeve telefona građana a vrlo moguće i njihova imena. Iako nije u potpunosti jasno šta se dešava, jasno je da je došlo do ozbiljnih propusta u radu MTS, VIP i Telenor kompanija.

 

Izvor: Dnevni Žurnal