ČANAK: Nisam pobedio hoću nove izbore

FOTO: RTV B92

Podeli vest!

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je posle glasanja da su ovo najčudniji izbori na kojima je bio u poslednjih 30 godina.

 

– Kako god da se oni završili, u najkraćem mogućem periodu, posle normalizacije stanja izazvanog epidemijom koronavirusa bi bilo logično i normalno organizovati ponovljene izbore za republički parlament.

 

Ovi izbori se održavaju zato da bi se održalo pravno stanje u društvu, ali nisam siguran da njihovi rezultati mogu biti legitimni rezultati za sledeće četiri godine – naglasio je Čanak, koji se nalazi na listi Vojvođanskog fronta u koaliciji Ujedinjena demokratska Srbija.

 

Prema njegovim rečima, ovi izbori su čudni jer je postojala potpuno drugačija slika onoga što će se događati na njima.

– Posle dva meseca karantina i vanrednog stanja politička situacija je bila potpuno drugačija i u tom diskontinuitetu izborne kampanje ste dobili jedan potpuno drugačiji oblik i javnog mnjenja i razmišljanja građana. Odlaganje izbora bi značilo kršenje Ustava. Održavanje izbora je bilo jedini način da do toga ne dođe – istakao je Čanak.

 

Lider LSV je rekao da posle izbora očekuje da će Skupština biti konstituisana i da nju očekuju ozbiljne odluke.

Vojvođanski front očekuje dobar rezultat na izborima u Vojvodini, izjavio je večeras potpredsednik LSV Robert Kolar.

 

„Očekujemo dobar, čak bolji rezultat nego na izborima pre četiri godine. Lista VF biće jedna od četiri, pet lista koje će ući u pokrajinsku Skupštinu“, rekao je Kolar.

Prema podacima štaba VF, u Vojvodini je glasalo više od 50 odsto upisanih birača i to je, kako tvrde, najveća izlaznost birača u Srbiji.

 

LSV je u prethodnom sazivu Skupštine AP Vojvodine imala 9 poslanika.

U štabu te vojvođanske partije, koja je nastupila u okviru koalicije Ujedinjena demokratska Srbija, vlada mirna atmosfera bez euforije, pristižu, sabiraju se i analiziraju rezultati sa terena. Kako nam je rečeno, ne očekuje se da će se u štabu novinarima obratiti Čanak.

 

Izvor: Kurir.rs