MAREJ: Novače nije ti ovo sve zaista trebalo

FOTO: Profimedia

Podeli vest!

Jedna od glavnih tema u svetu tenisa, ali i globalno kada je reč o korona virusu, jeste Adria tour koji se igrao u Beogradu, a potom i Zadru.

 

Tenis je spao u drugi plan zbog zaraženih tenisera učesnika virusom Kovid-19, a celu situaciju je prokomentarisao i Endi Marej.

Iskusni britanski teniser gotovo da je prekorio prijatelja Novaka Đokovića čiju podršku za ovakav projekat očigledno nije imao. Nakon mečeva u Beogradu, trupa “Adrua tour-a” se preselila u Zadar. Potom je ustanovljeno kako su od korone zaraženi Grigor Dimitrov, Borna Ćorić, a i Viktor Troicki.

 

– Uvek sam imao dobar odnos sa Novakom. U pogledu na ono što se dešavalo tamo, nije izgledalo dobro. Kada prolazimo kroz ovakvo vreme, važno je da najbolji svetski sportisti širom planete pokažu kako situacija treba da se shvati izuzetno ozbiljno, uz mere socijalne distance i sve drugo što je predviđeno. Međutim, tamo je bilo par igrača koji se nisu najbolje pridržavali pravila što ne šalje pravu sliku o našem sportu, kada se nešto ovako desi. Nadam se da ćemo svi naučiti nešto iz ove situacije i shvatiti je potpuno ozbiljno, jer se na kraju teniska sezona neće vratiti ako svake nedelje budemo imali ovakve probleme i teniseri budu radili šta žele, počeo je Marej, a preneo “Metro”.

 

Britanski as je naglasio da to što su mere u nekim državama olakšane, ne znači da je vreme za ovakve internacionalne događaje.

– Moramo biti sigurni da radimo prave stvari iako je očigledno sa svaka zemlja ima drugačija pravila o korona virusu. Ali ono što je najbitnije, ako već jednom započnete sistem međunarodnih putovanja i takmičenja, sa igračima i članovima tima iz različitih delova sveta, da morate biti sigurni da ste preduzeli sve ispravne mere, kako se ne bi ponovila situacija iz Zadra.

 

Izvor: Blic.rs