POPLAVE UNIŠTAVAJU SVE! Na udaru Arilje, Ivanjica, Loznica, Kraljevo..

FOTO: RINA

Podeli vest!

Vodena bujica u dragačevskom selu Viča potopila je na desetine domaćinstava. Vera Pajić celu noć je provela štiteći svoj dom džakovima peska, ali bezuspešno.

 

“Tek sto smo sredili i okrečili, nadošla Bjelica je ponovo sve odnela. Ovo je gore nego prošle godine. Voda nam je ušla u kuću i garažu, pokušala sam da zaštitim, ali nisam uspela. Poplava mi je unistila kućne aparate i nameštaj. Živim sama i neću moći da se oporavim od ovogodišnje nepogode”, rekla je kroz suze Vera.

 

Čačak

Prema prvim informacijama izlila se i reka Čemernica u Čačku, na šta su građani bili upozoreni.

“Situacija u Čačku je napeta i neizvesna, nivo Čemernice ne opada, pritoka Dičina je ta koja pravi probleme jer se izlila u Prisloničkom polju. Čemernica neprestano raste”, rekao je za RINU, Milan Bojović pomoćnik gradonačelnika Čačka.

 

Ivanjica, Arilje

Put Ivanjica- Arilje prekinut je za saobraćaj u mestu Klisura, jer se naočigled prolaznika urušio most koji povezuje ove dve opštine.

 

Kraljevo – meštani u opasnosti, ne može da se priđe do poplavljenih kuća

Usled izlivanja reke Studenice, Vladanu Todoroviću iz sela Mlanča kod Kraljeva poplavljeno je kompletno domaćinstvo .

 

“ Reka Studenica nikada nije ovoliko nadošla. Zbog suženja na koje niko nije reagovao, iako smo upozoravali više puta, izlila se i sve potopila. Poplavljena mi je kafana, kuća i prodavnica u kojoj se nalazila roba vredna dva miliona dinara. Ne znam kako ćemo se oporaviti od ovolike štete “, kaže za RINU, Vladan Todorović.

 

Izvor: Informer / Kurir