U štabu SNS slavili pobedu, ljubili se, igrali kolo, sada nose maske

FOTO: Tanjug

Podeli vest!

Maske će biti obavezne u javnom prevozu, dok je preporuka da se nose u zatvorenim prostorima, odlučeno je danas na sastanku Kriznog štaba.

 

Kako Informer saznaje, od danas je obavezno korišćenje zaštitnih maski u gradskom i međugradskom prevozu koje ne moraju da budu hiruške, već mogu biti i pamučne.

Krizni štab je uputio preporuku svim građanima da u zatvorenim prostorima obavezno nose maske, posebno u poštama, bankama, prodavnicama, tržnim centrima i javnim institucijama.

 

U cilju sprečavanja širenja i prenošenja koronavirusa do daljnjeg su zabranjene sve posete bolnicama.

Takođe, KBC ”Bežanijska kosa” ulazi u kovid sistem, kako bi se obezbedili dodatni kapaciteti za kovid pacijente, zaključak je sa današnje sednice Kriznog štaba.

 

Još jedna odluka koja je doneta na današnjem Kriznom štabu je da će ubuduće brze testove na Covid-19 moći da rade i privatne laboratorije. Ipak, još uvek nije odlučeno kada će se početi sa primenom ove odluke. Mnogi građani ostali su u čudu kada su čitavu Vladu Srbije videli u maskama i zaštiti a ti isti ljudi su nedavno u SNS štabu igrali kolo, grlili se, ljubili a maske nije nosio gotovo niko.

 

Izvor: Informer.rs / Dnevni Žurnal