HAG podigao optužnicu protiv Tačija i Veseljija za zločine

Podeli vest!

Specijalno tužilaštvo u Hagu za zločine počinjene na Kosovu podnelo je optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija za zločine protiv čovečnosti i ratne zločine, objavljeno je na sajtu Tribunala.

 

Specijalizovano tužilaštvo je stavilo na ispitivanje optužnicu sa deset tačaka kojima se Hašim Tači, Kadri Veselji i još nekoliko bivših članova OVK terete za niz zločina protiv čovečnosti za skoro 100 ubistava.

 

Hašim Tači i Kadri Veselji, visoki funkcioneri takozvane države Kosovo, krajem devedesetih godina su organizovali i predvodili terorističku oprganizaciju UČK na Kosovu i Metohiji.

 

OVK je počinila najmonstruoznije zločine nad Srbima, nealbancima, ali i Albancima koji su bili lojalni Srbiji.

Njihove grupe terorista kojima su obojica komandovali vršili su prepade na policijska i vojna vozila naše vojske na Kosovu i Metohiji i ubijali kako srpske policajce, tako i vojnike.

 

Nisu se zadržavali samo na uniformisanim licima pa su često kidnapovali Srbe na Kosovu, u poljima, na regionalnim i lokalnim putevima, u firmama, itd..

Mnogi Srbi su ubijani u svojim kućama i dvorištima, a predvodnici tih krvavih zločina bili su upravo Hašim Tači i Kadri Veselji.

 

(Kurir.rs)