Milanović: Nisam došao u Crnu Goru da radim protiv Srba

foto: beta

Podeli vest!

Hrvatska se ne petlja u unutrašnje poslove drugih država, znamo šta je takav odnos izazivao u prošlosti i na to smo alergični, poručio je u Podgorici predsednik Hrvatske Zoran Milanović.

 

On je u emisiji „Teleskopija“ na TVCG istakao da posmatraju stvari u regionu, ali da to ne znači da „čiste topove na topovnjačama“.

 

Milanović je ocenio da su odnosi u regionu svakakvi, ali da se ne mogu svi staviti u zajednički imenitelj.

„Crna Gora je jedna relativno kompaktna politika, ali tu je i vrlo jaka i glasna opozicija i očigledno je da neki ljudi misle da Crna Gora ne treba da bude samostalna država. Srbija ima svoje probleme. Možda se malo više bave Crnom Gorom, a možda bi Crnu Goru trebalo ostaviti na miru da se, koliko i kako misli, bavi sobom“, rekao je Milanović.

 

On je istakao da su u Srbiji građani birali određenu politiku i opet su je izabrali, dodavši da je to teret odgovornosti sa kojim zemlja treba da živi.

Milanović je naveo da je u Hrvatskoj u poslednjih 15 godina imao veliku podršku među pripadnicima srpske zajednice.

 

„To je zajednica koja je devastirana i silovana zahvaljujući politici Beograda iz devedesetih, dovedena je u zabludu i nasankana da se pobuni protiv Hrvatske“, rekao je hrvatski predsednik.

Dodao je da nije došao u Podgoricu da bi govorio protiv Srbije.

 

„Nisam ovde da burgijam protiv Srbije i Srba, to nije moj put i filozofija, ali vidim da je Srbija poslednjih 30 godina propustila sjajne šanse zahvaljujući divljoj politici nekih ljudi“, kazao je Milanović.

 

Izvor: Danas.rs