VRAĆA SE MOTOROLA! Stigao model MOTO-G8

FOTO: Motorola GPX

Podeli vest!

Motorola je u velikoj ofanzivi u pristupačnim segmentima smartfona, pametno koristeći zauzetost trkom u prestižnim, višim kategorijama. Premda pod pritiskom brojnih rivala, našla je način da ponudi veliki broj raznovrsnih modela, neretko vrlo specijalizovanih, po veoma prihvatljivoj ceni.

 

Epitom te filozofije jeste Moto G serija, koja se upravo pojavila u svojoj osmoj generaciji. Bili smo u prilici da isprobamo dva uređaja – standardni Moto G8 i vrlo zanimljiv Moto G8 Power Lite.

Ukoliko posmatramo šta je savremenom kupcu potrebno, odgovor je jednostavan – sve i to po dobroj ceni. Naravno, kriterijumi su relativni i ono što je dovoljno ili čak suviše nekome, drugome je ispod svakog minimuma. Zato je veoma teško pronaći uređaje koji zadovoljavaju u toj meri da je ono što nude iznad nečega što bi za veliku većinu korisnika bilo iznad prihvatljivog minimuma. Motorola je jedan od retkih proizvođača koja pokazuje da je takvu formulu pronašla i dokazuje iz godine u godinu da nudi čak i više u svojim Moto G telefonima nego što kupci očekuju, a zasigurno više nego što plate.

 

Sličnosti i razlike

Nova serija Moto G8 telefona cilja korisnike kojima su potrebni pristupačni uređaji, ali pri tome ne zanemaruje kvalitet izrade, kao ni potrebu za širokom paletom specifično optimizovanih proizvoda. U samom startu, fizičke razlike ovih uređaja veoma su upadljive, iako je porodična sličnost takođe jasna.

 

Pomalo iznenađujuće je da Moto G8 ima uniformno plavu boju, dok je za pristupačniji Power Lite rezervisan gradijent koji šeta između crne i plave boje. Takođe, spreda imamo razliku u tome što Moto G8 ima prednju kameru u ćošku, dok Moto G8 Power Lite ima zarez u obliku suze na centralnoj poziciji. Oba ekrana su IPS tipa, veličina 6,4” i 6,5”, rezolucija 1520 × 720 i 1600 × 720 piksela. Oba telefona su otporna na prskanje, pa ne treba strahovati da će im manje količine vode naneti bilo kakvu štetu.

 

Izvor: SrbijaDanas.com