VIŠE LISTIĆA NEGO GLASAČA! Izbori poništeni na 117 mesta

Podeli vest!

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CESID) objavio je veččeras na svom Tviter nalogu informaciju da je Republička izborna komisija poništila izbore na 117 biračkih mesta, jer je bilo nemoguće utvrditi rezultate, jer je broj listića u kutiji bio veći od broja birača, koji su glasali na parlamentarnim i lokalnim izborima u nedelju 21. juna.

 

Takođe, večeras se oglasio i RIK koji je potvrdio da su doneli rešenje o ponavljanju glasanja na 117 biračkih mesta u Srbiji, s obzirom da na tim mestima nisu mogli da se utvrde rezultati glasanja.

 

Naime, CESID je večeras na svom Tviter nalogu objavio informaciju da Republička izborna komisija (RIK) pregleda zapisnike o radu biračkih odbora sa 117 biračkih mesta na kojima nije moguće utvrditi rezultate jer je broj listića u kutiji bio veći od broja birača koji su glasali.

 

CESID je takođe saopštio i da će RIK ukoliko ne bude mogla da utvrdi rezultate glasanja, morati da naloži ponovno glasanje na ovim biračkim mestima, u skladu sa Uputstvom za sprovođenje izbora.

 

Prema CESID-u najviše spornih biračkih mesta je u Kragujevcu – 9, u Beogradu – 8, slede Valjevo sa 6 i Novi Pazar, Šabac, Merošina i Bujanovac sa po 4. Od 117 problematičnih biračkih mesta, na 17 su za broj birača koji su glasali unete 0 ili 1, a broj listića u kutijama se kreće od 106 do 924.

 

Izvor: Nova.rs