HRVATSKI STOŽER: Virus se vraća, klubovi na udaru

FOTO: Zvanično HMZ

Podeli vest!

Nakon jučerašnjih 95, u Hrvatskoj danas ipak manje novih slučajeva zaraze. Nacionalni stožer objavio je kako je u zemlji 56 novozaraženih. Prof. Alemka Markotić rekla je da možemo opet imati jednoznamenkasti dnevni rast.

 

* Dosad zaražene 2539 osoba

* Ozdravilo 2150 osoba

* 107 smrtnih slučajeva

 

Tijek događanja iz minute u minutu pratite u nastavku.

14:05 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. U posljednja 24 sata obrađeno je 67 uzoraka i svi su negativni.

14:01 Nacionalni stožer objavio je kako je u posljednja 24 sata u Hrvatskoj koronavirus potvrđen kod još 56 osoba. Jedna novooboljela osoba je iz Brodsko-posavske županije, jedna iz Varaždinske, po dvije osobe iz Koprivničko-križevačke županije i Zadarske županije, po pet novooboljelih je iz Zagrebačke, Primorsko-goranske i Splitsko-dalmatinske županije, 23 novooboljele osobe su iz Grada Zagreba, a 12 novooboljelih je iz Osječko-baranjske županije.

 

Ukupno je koronavirus dosad potvrđen kod 2539 ljudi. Oporavilo se 2150 ljudi. Još su 282 osobe na liječenju. U posljednja 24 sata testirano je 780 ljudi.

 

Alemka Markotić komentirala je činjenicu da je Goran Ivanišević zaražen. Rekla je da će se testirati svi koji su s njim bili u kontaktu 48 sati prije pozitivnog nalaza.

 

Davor Božinović najavio je veću kontrolu noćnih klubova. Na pridržavanje mjera pazit će i inspekcija i policija. Objasnio je i da građani iz BiH mogu u Hrvatsku ući bez samoizolacije samo ako imaju neodgodiv razlog za dolazak.

 

Na pitanje možemo li se do kraja ljeta vratiti na jednoznamenkaste brojke novozaraženih, prof. Alemka Markotić rekla je da možemo.

 

Izvor: Hrvatska Državna Televizija