HVALA MIŠO! Mađari greškom dobili vlast u Vranju

FOTO: Twitter korisnici

Podeli vest!

U Vranje nema laganje, 100 kila svinja, 200 kila mas`, 3 kila kruške, 5 kila drške.

 

S časnim izuzecima tipa Bora Stanković, Justin Popović, Bakija Bakić, Staniša Stošić ili po zlu čuveni vladika Pahomije, Vranje, ovaj živopisni grad na jugu Srbije, dosad je bio najpoznatiji po pomenutim narodnim umotvorinama. Želi se valjda reći da su Vranjanci nadaleko poznati lažovi.

E pa, posle upravo završenih parlamentarnih izbora, Vranje i Vranjanci polako ulaze u legendu i kao lako potkupljivi ljudi. O čemu se radi?

 

Na jednom od snimaka s glasačkog mesta u OŠ “Dositej Obradović” u Vranju, lista Saveza vojvođanskih Mađara dobila je neverovatna 123 glasa i plasirala se na 2. mesto, tik iza SNS i Aleksandra Vučića!

Na kraju je prevara toliko uspela da je Savez vojvođanskih Mađara postao treća najjača politička snaga u Vranju sa osvojenih 1.265 glasova, iza SNS (25.187) i SPS (5.836).

Da još jednom pojasnimo: neki Vranjanci i Neradovčani zaokružili su na listiću za lokalne izbore Mišu Vacića koji je bio pod rednim brojem 4. Pod istim tim brojem, ali na listiću za republičke (parlamentarne) izbore bili su Mađari. I onda su se Vranjanci “zbunili”…

 

Javna je tajna da je u Vranju danima pred izbora trajala trgovina, tačnije kupovina glasova. Kupovali su svi, a kako zlobni jezici tvrde, Miša Vacić i njegova Srpska desnica su bili među najuspešnijima. Uostalom, izborni rezutati to pokazuju.

U Vranju koje je decenijama bilo komunistički, a zatim i socijalistički bastion (u Vranju je SPS godinama ubedljivo pobeđivao čak i na izborima posle svrgavanja Slobodana Miloševića), sad je odjednom narastao tamo neki Vacić koji nije imao dovoljno potpisa čak ni za republičku listu.

 

Računica je jasna, a upućeni tvrde da se za glasove najpre davalo 1.000 dinara, ali kako su rasli apetiti, s jedne strane, odnosno ponuda, s druge, ta cifra je skakala na 3.000, pa 5.000 dinara, da bi u nekim sredinama dostizala čitavih 50, a lokalni izvori kažu i vrtoglavih 100 evra po glasu!

 

Izvor: Espreso / Telegraf