BRNABIĆ: Od sutra uvodimo nove mere, dosta je!

FOTO: Tanjug

Podeli vest!

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da će na sutrašnjoj sednici Kiznog štaba biti uvedene nove epidemiološke mere.

 

Brnabić je objasnila da se te mere neće odnositi na celu zemlju, već da će biti “targetirane” na određeni grad ili opštinu u odnosu na broj zaraženih po glavi stanovnika, ali i istakla da više neće biti “zatvaranja” kakva su bila u martu i aprilu.

 

Upitana da li će nove mere podrazumevati zabranu rada klubova, restorana i kafića, jer se najviše zaražavaju mladi, Brnabić nije isključila mogućnost za klubove.

 

“Mi sutra u 10 sati imamo sastanak Kriznog štaba i već smo razgovarali načelno o nekim merama. Verovatno će to biti mere u skladu sa onim što smo već videli u nekim lokalnim samoupravama, kao što su Novi Pazar, Kragujevac, Užice…”, rekla je Brnabić.

Kaže da će mere biti “targetirane” na mesto koje je “problem”, te dodala da je jedan od gradova i Beograd, gde je zaraženo dve trećine u odnosu na čitav broj zaraženih u zemlji.

 

Sednica Kriznog štaba zakazana je za sutra u 10 sati.

“Verovatno je da će se zatvoriti klubovi, videćemo za restorane. Ekonomija mora da nastavi da radi, restorani, klubovi jesu ekonomija, od budžeta države se plaćaju penzije. Svakako neće biti više onoliko restriktivnih mera i zatvaranja kao što je bilo”, dodala je Ana Brnabić.

 

U Vladi Srbije ima zaraženih koronom, ali premijerku to nije uplašilo.

 

Izvor: B92